• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
"Yılbaşını Kur`an okuyup ibadetle geçirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hristiyan inancından gelen yılbaşı kutlamalarından Müslümanların kesinlikle uzak durması gerektiğine dikkat çeken İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, önemli tavsiyelerde bulundu.

Yılbaşı kutlamasının İslam'a aykırı olduğunu belirten Şimşek, Müslümanların yılbaşı gecesini bir muhasebe gecesi yapması gerektiğini söyledi.

Şimşek, "Öncelikle bunu bilmemiz lazım; yılbaşı İslam'da yeri olan bir konu değildir, gayri İslami bir kültürün neticesi olan bir husustur. Hristiyan inancından gelen bir kutlamadır. Aslında Hristiyanlıkta da yoktur. Çünkü onlara göre Hz. İsa'nın doğum yıldönümü olarak kutlanıyor. Oysa eğer Hz. İsa gibi bir Peygamberin doğumu kutlanıyor ise yılbaşı olarak, o zaman bir Peygambere yakışır bir şekilde Müslümanların bunu kutlaması lazım. Müslüman yılbaşını nasıl kutlaması lazım? Kur'an okuyarak, ibadet yaparak, tövbe istiğfarda bulunarak, ailece, çoluk çocuklarımıza Hz. İsa'nın hayatını anlatarak, tövbe etmelerini sağlayıp, Allah-u Teâlâ'nın nimetlerini hatırlatmamız ve o geceyi ibadet ile geçirmemiz lazım." dedi.

Bir Müslüman'ın her yönü ile haram olan yılbaşı kutlamalarla bir alakasının olmaması gerektiğine işaret eden Şimşek, kendi kültür, örf ve değerlerinden kopup başka toplumların kültür, örf ve değerlerine sarılmanın Müslüman'a yakışmayan bir durum olduğunu ifade etti.

Şimşek, "Bir yıllık ömrümüzün hesabını yapmamız lazım. Geçen bir ömrü nasıl değerlendirdik, bundan sonra Allah (c.c) ömür verirse bunu nasıl değerlendirmemiz lazım diyerek geçmişte yaptığımız günahlara tekrar düşmemek için neler yapmamız gerektiği konusunda düşünmemiz gerekir. Ömür muhasebesini, nimetlerin muhasebesini yapmamız lazım ve kendimizi hesaba koymamız lazım." diye konuştu.

"Kim bir kavme benzerse o da onlardandır"

Açıklamanın devamında Şimşek, şunları kaydetti: "İbadet, zikir, taat, tövbe, istiğfar edip ve Kur'an okuyarak yılbaşını kutlayacaksak bu şekilde kutlamamız lazım, yoksa bugün yapıldığı gibi kumar, zina, fuhuş, israf, eğlence ve isyan ile kutlamak hiçbir Müslüman'a yakışmaz. Yılbaşı kutlamasından uzak durmak lazım. Çünkü Peygamber efendimiz, 'Kim bir kavme benzerse o da onlardandır' diyor. Bundan uzak durmamız gerekir, halkımızın bundan uzak durması lazım, kültür erozyonundan kendimizi korumamız lazım." (M. Fatih Akgül- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir