• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili kentin gündemini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili, il genelinde esnafın yaşadığı sıkıntılar ve vatandaşın sorun, sıkıntı ve talepleri konusunda basına değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığında basına değerlendirmelerde bulunan Sevgili, il teşkilatı olarak yaptıkları esnaf ziyaretlerinde, esnafın öne çıkan talepleri ve beklentileri hakkında da açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR İl teşkilatı olarak, Siirt esnafının sorun ve sıkıntılarını dinleyerek bu sorunların çözümü konusunda bir çaba içerisinde olduklarını belirten Sevgili, tespit ettikleri sorun ve sıkıntıların çözümü için de yetkililerle görüştüklerini ve esnafın sesi olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Sevgili, "Neredeyse her hafta Siirt ve ilçelerindeki esnafımızı gezip sorun ve sıkıntılarını dile getirmek adına ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle esnafımızın sorun ve sıkıntı ve taleplerini bir kez daha duyurmuş olalım."  dedi.

"Bu durum da istenmeyen kötü görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor"

Yaptıkları son esnaf ziyaretini Siirt'in tarihi kasaplar çarşısı esnafına yaptıklarını belirten Sevgili, esnaftan gelen talepler üzerine sıkıntılarını dinlediklerini söyleyerek, "Esnafımızın sıkıntıları var. Bu sıkıntılarından bir tanesi Siirt'te bir mezbahane bulunmamasıdır. Bundan dolayı kasaplarımız hayvan kesimlerini kendi imkânlarıyla kesmek zorunda kalıyorlar.  Bu durum da istenmeyen kötü görüntülerin ortaya çıkmasına, kötü kokuların çarşıda yayılmasına sebebiyet veriyor. Biz bunu Belediye Başkan vekili Ceyhun Bey'e ilettik. Sağolsun, kendileri de büyük ve donanımlı bir mezbahanenin temellerinin atıldığını, yaklaşık olarak 6-7 ay sonra bu meselenin çözüleceğini bizlere söyledi. Esnafımızın sıkıntısının bu şekilde giderilmiş olması bizi de memnun etmiştir." şeklinde konuştu

"İnşaatlardan dolayı ortaya çıkan toz duman esnafımızı mağdur etmekte"

Şehirdeki altyapı çalışmaları ve inşaatlardan dolayı yollardan yükselen tozların esnafı mağdur ettiğini, insanların bu durumdan şikâyetçi olduklarını belirten Sevgili, şöyle konuştu:

"Yetkililere, yollarda biriken toz ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunduk, halkımızın şikâyetlerini ilettik. Şehrin bazı kısımlarında devam eden altyapı çalışmaları inşaatlardan dolayı ortaya çıkan toz duman esnafımızı mağdur etmekte, raflardaki ürünlerinin zarar görmesine, kirlenmesine sebep olmaktadır." dedi.

"Ümidimiz odur ki; esnaf yâda vatandaşın değil de hırsızlık yapan cezalandırılır"

Siirt'in bir diğer sorununun, bir türlü önlenemeyen hırsızlık olayları olduğunun altını çizen Sevgili, hırsızlık vakalarının vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Hırsızlar için caydırıcı türden cezalandırmaların olması gerektiğinin altını çizen Sevgili şöyle konuştu:

Sevgili, "Sadece Siirt'i değil, aslında bütün ülkeyi ilgilendiren hırsızlık olaylarının artması ve bununla beraber hırsızların hemen salıverilmesi de esnafımızın ve halkımızın dile getirdiği ciddi sorunlardan biridir. Fakat hırsızlıktan dolayı mağdur olan esnaf veya vatandaşın mahkemelerde süründürülmesi ise insanlarımızı daha fazla mağdur ediyor. Ümidimiz odur ki; esnaf yâda vatandaşın değil de hırsızlık yapan cezalandırılır." şeklinde konuştu

"Bunun önüne geçilecek bir düzenleme yapılmalı"

Siirt esnafından kasapların da şikâyetlerinin olduğunu belirten Sevgili, kasapların kesim için aldığı hayvanların belli dönemlerde gebe çıktığını ve esnafında bundan dolayı şikâyetçi olduğunu söyledi.

Sevgili, "Esnafımızdan gelen bir başka sıkıntı ise bizimde önemsediğimiz, kesimlik hayvanların gebelik döneminde kesilmesiyle alakalıdır. Nasıl ki geyik, balık türü hayvanların avlanma mevsimi var ise kasaplık hayvanlara da gebelik dönemlerinde kesim yasağı uygulanması gerektiğini düşünüyoruz çünkü bu şekilde yapılarak hem ekonominin zarar görmesi, hem de bir kıyıma sebebiyet veriliyor. Bunun önüne geçilecek bir düzenleme yapılması gerektiği kanaatindeyim," ifadelerini kullandı.

"Eski Siirt'teki vatandaşlar tedirgin ve şikâyetçi"

Eski Siirt diye tabir edilen mahallelerdeki metruk binaların bali ve tiner kullananların mekânı haline geldiğine değinen Sevgili, yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm getirmesi gerektiğini söyledi.

Sevgili, "Eski Siirt'in bulunduğu mahallelerde dar sokaklarda bulunan harabe evler, metruk mekânlar balici ve esrarkeşlerin, tinercilerin mekânı haline gelmiş. Bu durum mahallede kalan esnaf ve vatandaşları oldukça rahatsız ediyor. Bizde bu meseleyi yetkililerle görüşüp bir an önce çözülmesi noktasında görüşlerimizi dile getirdik," dedi. (Murat Orhan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir