• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Aylan Kurdi bebeğin resmi büyük bir ilgi gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki iç savaştan dolayı ailesiyle birlikte Gaziantep'e yerleşen ve burada Suriyeli çocukların eğitim aldığı bir merkezde resim öğretmenliği yapan Suriyeli Ressam Muhammed Barazi, ülkesine duyduğu özlemi ve savaşın yaşattığı acıların yansıdığı tuvallerden oluşan bir sergi açtı.

7 yıl önce, ailesiyle Gaziantep'e yerleşen Barazi (38), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ensar Toplum Merkezi'nde Suriyeli ve Türkiyeli çocuklara resim eğitimi vermeye başladı.

Yağlı, sulu boya ve karakalem çalışmalarıyla bugüne kadar toplam 8 resim sergisi açan Barazi, yaptığı resimlerde daha çok savaş ortamını, yaşanan zulüm ve sürgünleri resmediyor.

Ülkesinde yaşananları tuvallerine yansıtan Barazi, arasında sahile vuran küçük bedeniyle Suriyeli göçmenlerin simgesi haline gelen Aylan Kurdi'nin resminin de bulunduğu çok sayıda resim sergisi açtı.

Sergide, mazlumiyetiyle mültecilerin simgesi haline gelen Aylan Kurdi bebeğin dramını anlatan resim, sergiyi ziyaret eden herkesin en çok ilgi gösterdiği resim oldu.  Yaşanan acı dolu dramın derinlerde açtığı yarayı gösteren resim, yaşanan acı dramı en açık şekilde dile getiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda açtığı resim sergisi ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Barazi, bugüne kadar Türkiye'de 8'inci sergisini açmanın mutluğunu yaşadığını söyledi.

Resimlerinin büyük bir ilgi gördüğünü söyleyen Barazi, çizdiği resimler arasında en çok sahile vuran küçük bedeniyle Suriyeli göçmenlerin simgesi haline gelen Aylan Kurdi'nin resminin ilgi gördüğünü belirtti.

Aylan Kurdi bebeğin resmini olayın hemen ardından çizdiğini söyleyen Barazi, açmış olduğu sergiyle Suriyelilerin sadece sığınan bir topluluk olmadıklarını, sanatla da var olduklarını göstermek için önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Öğrencilerimle beraber hazırlamış olduğum bu sergide güzel resimler var. Daha önce de hazırladığım resimler var. Öğrencilerimle birlikte bu sergiyi hazırladım. Daha önceki sergilerime göre bu sergi daha güzel bir ilgi gördü. Bu sergi, Gaziantep'te açmış olduğum ikinci sergim. Öğrencilerle birlikte resim yapmak çok güzel. Çünkü öğrencilerimin de verdiği emeklerinin karşılığını görünce ben daha da çok mutlu oluyorum."dedi.

Ensar Toplum Merkezi'nde resim öğretmenliği yaptığını belirten Barazi, ayrıca kendisine ait özel bir atölyesinin de olduğunu, burada da üniversite öğrencilerine resim eğitimi verdiğini ve geçimini bu şekilde sağladığını söyledi.

Barazi, "Sergiye büyük bir ilgi var. Her sanatseverin ayrı bir zevki var. Ama en çok Aylan Kurdi'nin resminin önünde duruyorlar. O acıyı tekrar hatırlıyorlar. Herkes buradaki resimlerden kendince bir ders çıkarıyor. Beğendikleri resimlere de ilgi gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

Sergiye olan ilgiden memnun olduğunu, vatandaşların sergiye büyük bir ilgi gösterdiğini, bu ilgiden de büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Barazi, öğrencilerinin, aileleriyle birlikte sergiyi gezmeye gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bu sergiyi açmasındaki amacının sanatını icra etmek olduğunu belirten Barazi, "Bu sergiyle, yapmış olduğum tablolarımın görülmesini sağladım. Emek verdiğim bu tablolarla insanlara bir mesaj verebilirsem ve sergime gelenlerin buradaki resimleri beğenmesiyle ben de mutlu oluyorum. İnsanların, resimlerden beklentilerini görüyorum. Açacağım diğer sergiyi, bu beklentileri dikkate alarak hazırlayacağım." şeklinde konuştu.

Sergiyi ziyarete gelen Orhan Şahin ise, sergide yer alan tabloları beğendiğini belirterek, özellikle Aylan Kurdi bebeğin dramını anlatan tuvalin kendisini etkilediğini ve farkındalık için bu tür sergilerin güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Şahin,  bu tür çalışmaların toplumsal kaynaşma için de  büyük önem arz etiğine dikkat çekti.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir