• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Gaziantep'te uyuşturucu ve sahtecilik operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te iki araçta yapılan aramada ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Kentteki farklı bir operasyonda ise sahte kimlik ve vekaletname ile başkasına ait 6 milyon lira değerindeki arsayı satmaya çalışan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Gaziantep'te durumundan şüphelenilerek durdurulan iki araçta yapılan aramada 5 bin uyuşturucu hap, 69 gram eroin ve 92 gram morfin maddesi ele geçirildi. Uyuşturuculara ele konulurken, ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili 5 kişi de gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan, plakası açıklanmayan bir araçta arama yapıldı. Yapılan aramada 5 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Haplara el konulurken, araçtaki M.F.G, ve D.G, isimli şüpheliler gözaltına aldı.

İlçede başka bir araçta yapılan aramada ise 69 gram eroin ve 92 gram morfin maddesi ele geçirildi. Uyuşturuculara el konulurken, bu araçtaki V.A, M.K, ve R.K, isimli şüpheliler gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 şüpheli emniyete götürüldü.

Gaziantep'te 3 şüpheli sahtecilikten tutuklandı

Öte yandan, Gaziantep'te başkasına ait 6 milyon lira değerindeki arsayı sahte kimlik ve vekaletle satmaya çalışan ve suçüstü yakalanarak gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olay, Şehitkamil ilçesinin İncilipınar Mahallesi'nde bulunan Tapu ve Kadastro 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nde meydana geldi. İddialara göre, kimliği açıklanmayan bir kişiye ait 6 milyon lira değerindeki arsanın sahte kimlik ve vekaletle satmaya çalışan 4 şüpheli suçüstü yakalandı.

Sahte evraklara el konulurken, gözaltına alınan 4 şüpheli ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki ifadeleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine konulurken, bir şüpheli de serbest bırakıldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise, sahte kimlik ve vekaletname ile işlem yapmaya çalışan şahıslara yönelik yapılan operasyonda suç üstü yakalanan 4 şüpheliden 3'ünün sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince "tapuda evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçundan tutuklandığı ve bir şüphelinin de serbest bırakıldığı belirtildi.

Ayrıca, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iş adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan B.Y, isimli şüpheli tutuklandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir