• DOLAR 32.5
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2477.742
  • ...
Abdullah Gül`den KHK eleştirisi hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KHK ile ilgili sözlerine yönelik eleştirilere ilişkin "Oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak benim sorumluluğum." dedi.

Gül, 15 Temmuz darbe girişimi ve devamındaki terör eylemlerinin bastırılmasında yer alan sivillere yargı zırhı veren KHK hakkında belirttiği görüşlerine gelen tepkileri değerlendirdi.

"Çok tartışıldı gördüğüm kadarıyla" diyen Gül, "Biliyorsunuz bir KHK yayımlandı, aslında o kararnameyi ben sahiplendim, doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddüdüm şu: İleride durumdan vazife çıkartacak bazıları, hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamalarda bulundular. Bunu oraya, buraya çekmenin hiçbir anlamı yok açıkçası. Ben, hayatımı millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım, önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da tabii ki bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında herhangi bir mesele aramanın da hiç anlamı olmadığı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir