• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da 37 küçükbaş hayvan çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Petrolkent Mahallesi'nde 3 gece önce meydana gelen hırsızlık olayında, toplam 37 küçükbaş hayvan çalan hırsız veya hırsızlar, kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre; Batman merkez Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bulunan İbrahim ile Zeynep Batom çiftine ait 37 küçükbaş hayvan kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Tek geçim kaynakları olan hayvanlarının çalınmasından dolayı çok mağdur olduklarını belirten aile, yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istiyor.

Hırsızların bulunması için devletin yardımcı olmasını isteyen aile reisi İbrahim Batom, "3 gece önce kilitli olan ahırımızdan 37 küçükbaş hayvanımız çalınmış. Çok mağdur olmuşuz devletin yardımcı olmasını istiyoruz. Hırsızlık olayı olduğundan beri bir taksi tutup hayvanlarımı arıyorum. Tek başıma bulamıyorum. Devletinde yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

Kilitli olan ahırın kilidi kırılarak gece saatlerinde tüm hayvanlarının çalındığını ifade eden Batom, "Gece ahırdan çıkarılan hayvanlarımız cadde üzerinde bir araca bindirmişler. Tek geçim kaynağımız bu hayvanlarımızdı. Hayvanlarımızı hepsini gördürmüşler. Polis MOBESE görüntülerine bakacaklarını söylüyorlar ama bir şey yaptıklarını görmüyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devletten başka bize yardımcı olacak kimse yok. Onlar da bu olayın üzerinde durmuyorlar. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. 12 nüfuslu bir aileyiz tüm ailenin geçim kaynağıydı. Çalışanlarımız olmadığı için çok mağduruz." şeklinde konuştu.

Yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek yetkililerin yardımını isteyen Zeynep Batom ise şunları aktardı: "12 nüfusuz tek geçim kaynağımız hayvanlarımızdır. Yetkililerin hırsızların bulunması için yardımcı olmalarını istiyoruz. Hayvanlarımız bulunmazsa çok perişan oluruz. Yetkililerden rica ediyorum, lütfen yardımcı olsunlar. Yetkililer bizlere yardımcı olmazsa bizim yapacağımız hiçbir şey yok. Hayvanlarımızı bulmak için bir arabamız bile yok. Hükümetin bizlere yardımcı olması gerekir." (M. Sait Çelik, Nizamettin Aşkın - İLKHA)   














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir