• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Bitlis`te ByLock mağduru 8 kişi tahliye oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 11 bin 480 GSM numarasının, kullanıcılarının iradesi dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıklamasının ardından, bu programı kullanmadıkları anlaşılıp suçsuzlukları ortaya çıkan tutukluların, dün işlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliyelerine başlandı.

Tahliye haberlerinin duyulmasının ardından aileler cezaevlerinin önüne akın ettiler. Bu kapsamda, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Bitlis'te de 8 kişi tahliye edildi.

Tahliye öncesi aileler, Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun önünde toplanmaya başladılar. Aşırı soğuğa rağmen aileler, saatlerce cezaevinin önünde yakınlarının çıkmasını beklediler.

Tahliyelerin başlamasıyla birlikte cezaevi önünde sevinç manzaraları oluşurken, yakınlarını alan aileler, evlerinin yolunu tuttular.

3 aydır suçsuz bir şekilde cezaevinde olduğunu belirten Mehmet Cüneyt Acar, bir an önce bu mağduriyetlerin son bulmasını umut ettiklerini söyledi.

Suçsuz yere cezaevinde yatmanın kendilerini üzdüğünü dile getiren Serhat Kızılkaya, Allah'ın adaleti tecelli ettirdiğini ifade etti.

Cezaevi önünde bekleyen ailelerse yakınlarının suçsuz olduğunun anlaşılması ve tahliye olmalarının kendilerini mutlu ettiğini, başından beri yakınlarının FETÖ ile bağlantılarının olmadığına inandıklarını dile getirdiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir