• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
OSB yer seçimi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından "Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

18 Kasım 2015 tarihli yönetmeliğin 5'inci maddesi değiştirildi. Buna göre, OSB kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce yatırımcı ön talep formlarını da içeren OSB Bilgilendirme Raporu'nun hazırlanarak, valilik uygun görüşüyle birlikte yer seçimi talebinin bakanlığa intikalinin ardından bakanlık tarafından ön değerlendirme yapılacak.

Yer seçimi talebinde öneri alan bulunması durumunda, söz konusu alan için il özel idaresi veya ilgili belediyenin olumlu görüşünün alınması, sayısal koordinatların belirlenmesi ve havadan görüntülerin alınması gerekiyor.

Yeni bir OSB ya da ilave alan yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için il genelindeki ihtisas OSB'ler hariç diğer OSB'lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 75'inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekiyor.

Aynı yönetmeliğin 19'uncu maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırıldı ve bu maddeye yeni fıkralar eklendi.

Bu kapsamda; oy birliğinin sağlanamaması durumunda, meri mevzuat kapsamında verilmiş olumsuz görüşler hariç olmak üzere, mülkiyet dokusu, plan kararları ve valilikçe ya da OSB kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce hazırlanmış olan OSB Bilgilendirme Raporu'nda yer alan gerekçeler de dikkate alınarak, yer seçimine ilişkin nihai karar bakanlıkça verilecek.

Komisyon çalışmalarında oy birliği sağlanamayan ve bakanlıkça da uygun görülmeyen alan/alanlar valiliğe bildirilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir