• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Adıyaman camileri hüsn-i hat yazılarına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi tarafından başlatılan "Adıyaman Camileri Hüsn-i Hat Tezyin Atölyesi" projesi ile kentteki camiler, hüsn-i hatla yazılmış mihrap yazıları, Lafzullâh ve Çihar-i Yâr-i Güzin takımlarıyla süslendi.

Adıyaman'da bulunan bazı tarihi camilerin iç mekanının oldukça sade olması duvarlara yerleştirilen hat yazıları ile daha güzel bir görünüme kavuştu.

Hattat Mahmut Şahin'in öncülüğünde Bursa Bab-ı Nun, Eskişehir Vel-Kalem ve Kütahya Vav-Der derneklerinde faaliyet gösteren hat sanatçılarının yazmış olduğu toplam 86 adet eser belirlenen camilerin duvarlarına itinayla yerleştirildi.

Camilerin farklı yerlerine yerleştirilen hüsn-i hat yazıları camilere ayrı bir güzellik kattı. Bakara süresinin 149'uncu ayetindeki 'Mescid-i Haram'a yönünü dön'  bölümü mihraba asılırken, sağ tarafına "Allah" lafzı, sol tarafına ise "Muhammed " lafzı yerleştirildi. Dört halifenin ismi ile beraber diğer bazı sahabilerin isimlerinin olduğu hüsn-i hat yazıları camilerde yerlerini aldı. (Cemil Özdaş- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir