• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin batı ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun batı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yarın sabah saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi ve Edirne'nin güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde bu sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde sağanak yağışlı 19°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 7°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 14°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 5°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 14°C

Muğla: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 10°C

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 16°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir