• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Diyarbakır`da Mekke`nin fethi kutlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi, Pazar günü Büyükşehir Kültür ve Kongre Merkezinde düzenleyecekleri Mekke'nin fethi ve Kudüs Gecesi programıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan derneğin Diyarbakır şubesi başkanı Abdurrahman Ergin, amaçlarının fetih bilincini gönüllere yerleştirmek olduğunu söyledi.

Ergin, "Biz, adına yılbaşı eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam'ın bir gereği olduğuna inanıyoruz." dedi.

"Fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz"

Fetih ruhunu kuşanmayı amaçladıklarını belirten Ergin, 31 Aralık Pazar akşamı saat 18.30'da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde Mekke'nin fethi ve Kudüs gecesi programı düzenleyeceklerini söyledi.

Ergin, "Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe'nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü, ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Fethedilen İslam beldelerini, vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamak gerekir. Ayrıca biz, İstanbul'un fethini Diyarbakır'a, Diyarbakır'ın fethini Kudüs'e, Kudüs'ün fethini Mekke'ye ve Mekke'nin fethini de vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamayan her anlayışın eksik olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır"

ABD'nin Kudüs kararına da değinen Ergin, fetih ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aralık ayında yaşanılan gelişmeler zaten duyarlı olduğumuz Kudüs meselesinde daha çok adım atmamız gerektirdiğini göstermiştir.  Hem Kudüs'teki 100 yıllık işgali hem de Kudüs'ün doğusuyla batısıyla bir bütün olduğu gerçeğini gündemde tutmak adına geleneksel olarak düzenlediğimiz Mekke'nin fethi programında bir değişikliğe gittik ve programın adını 'Mekke'nin fethi ve Kudüs gecesi' yaptık. Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır. Fetih kavramı da anlamından saptırılmaya çalışılsa da biz hem kavramlarımıza hem de bu kavramların bize yüklediği sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz." (Abdurrahman Tetik- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir