• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Erciş`te bir mahalle kesintisiz suya kavuşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, olumsuz ağır kış şartlarına rağmen halkın mağduriyetini gidermek için yoğun çaba harcıyor. Ekiplerin mesai saatleri dışında da gösterdiği performans ile hizmet götüren VASKİ, büyük başarılara imza atıyor.  Erciş'te TOKİ konutlarının da içinde bulunduğu ve yaz aylarında  nüfusu 30 bin kişiye çıkan Adnan Menderes Mahallesi kesintisiz suya kavuşturuldu.

VASKİ, Erciş Adnan Menderes Mahallesinin su sorunu ihaleye başvurmadan kendi imkanları ile çözdü. İhalede 120 bin TL harcama öngörülürken, VASKİ kendi imkanlarını kullanarak içme suyu hattını 20 bin TL'ye mal etti. 

Kurumun ve halkın parasının asli işlerde kullanılmasının önemine değinen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Bizim bu halka hizmet borcumuz var, bu kurumun tek kuruşunu bile boşa harcamayacağız." dedi.

Tekataş, mahallenin su sorununu tamamen çözen depoda incelemelerde bulundu.

Adnan Menderes Mahallesine su temini sağlayan depo içerisinde incelemeye eşlik eden Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Ümit Meydan, depodan gelen su sesine hasret kaldığını ifade ederek, "30 bin kişilik mahallenin bir hafta susuz kalmasından sonra bu su sesini duymak iyi geldi." ifadelerini kullandı.

VASKİ Genel Müdürü Tekataş, "Bilinçsiz kullanımdan dolayı Van'da 3,5 milyona yetecek suyu 560 bin kişiye yetiştiremiyoruz. Su israfını engellersek, su cenneti olan ilimizde susuzluk yaşanmayacaktır. Bugün kendimizi burada mutlu, huzurlu hissettiğimiz bir gün. Muhtarımızın da belirttiği gibi 4 yıllık sorun çözüme kavuşmuş oldu. Bize sorun iletildiği gibi gerekli incelemelerimizi yaptık; binlerce kişiyi susuzluğa mahkum edemezdik. Gerekli çalışmalarımızı ağır kış şartlarına rağmen başlattık. Allahımıza hamd olsun ki nüfusun tamamına yetecek suyu verdik. Mahalle halkına hayırlı olsun." dedi.

"5 okul ve 3 bin öğrencinin de sorunu halledildi"

Mahallede 5 okulda, 3 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Tekataş, ''Onların sağlığı bizim için her şeyden  daha önemli. Bu mahallemizin sorunuyla birlikte okullarımızın da su sorununu giderdiğimiz için ayrı bir mutluluk duyuyoruz." Diyerek ağır kış şartlarına rağmen kısa sürede sorunu gideren VASKİ Erciş yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir