• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Van`da bir"Z Kütüphane" daha açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi tarafından teknoloji, donanım ve kaynak olarak zenginleştirilen Z Kütüphanesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hizmetine sunuldu.

Yapımı tamamlanan Z Kütüphanenin açılışına katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, okuldaki öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Z Kütüphanesinin okula ve ilçeye  hayırlı olması temennisinde bulunan Öztürk, "Malumunuz 27 Aralık milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümüdür. Dolayısıyla 81'inci yıldönümünde anılan milli şairin adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde 4'üncü Z Kütüphaneyi bu münasebetle hizmete açtık." dedi.

"Kütüphane, konferans salonu gibi yerlerle bir bütündür"

2018 yılı itibariyle İpekyolu ilçesi sınırları içerisinde yer alan diğer okullarda da Z-kütüphane projesini uygulayacaklarını belirten Öztürk, sözlerine şu şekilde devam etti : "Gençlerimizin hizmetine açmış olduğumuz kütüphanenin modern bir görünümü var. Öğrencilerimizin çıkmak istemeyeceği, gerek kitap okuma gerek araştırma gerekse ders dışında vaktini geçirdiği güzel mekanlar. İdarecilerimizden kütüphaneleri sürekli açık tutmaları konusunda özel ricam var. 2018 yılında diğer okullarımızda da Z Kütüphane projelerimizi uygulayıp, açılışını yapacağız. Okullar sadece sınıflardan ibaret değildir. Okullar; bu tür kütüphane, konferans salonu gibi yerlerle bir bütündür. Öğrencilerimizi sınıf içerisinde hapsetmek istemiyoruz. Eğitim bu memleketin öncelikli konusudur. Dolayısıyla gençlerimizi bu sayede geleceğe hep birlikte hazırlayacağız."  (Yunus Tuğrul- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir