• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
İpekyolu Belediyesinden `sağlıklı beslenme`semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesinin, sağlıklı nesiller ve bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği seminerlerin bu hafta konu olarak 'Yeterli, Dengeli Beslenme ve Obezite' işlendi.

İpekyolu Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve Berivan Kültür-Sanat Merkezi'nde 5 ay boyunca her hafta verilecek seminerlerin dördüncüsü Diyetisyen Ömer Tekin ve Ebe Şule Üren tarafından verildi.

İpekyolu Belediye kurslarına katılan kadın kursiyerlerinde bulunduğu 260 katılımcıya, "beslenme nedir, beslenme neden önemlidir, obezite nedir, beslenme önerileri, besin grupları nelerdir ( sebze ve meyveler, kırmızı et, yumurta, kuru baklagiller, süt ve süt ürünleri, posa, tahıllar, günlük öğünler),yanlış diyetler" konularında açıklayıcı bilgiler verildi.

Seminerde konuşan diyetisyenler, "Tabağınızda çeşitliliğe özen gösterin. Beslenmenizde yağ tüketimini sınırlandırın. Beslenmenizde doymamış yağ içeriğini artırınız. Su tüketiminizi artırın. Posa tüketiminizi artırın. Düzenli egzersiz yapın. Fastfood tüketiminden kaçının. Tuz tüketiminden kaçının. İdeal vücut ağırlığınıza ulaşmaya gayret gösterin." şeklinde uyarılarda bulundular. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir