• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
"2018 Bitlis`teki istihdam için önemli bir yıl olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kurum amirleri ve işverenlerle 2017 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, 2017 yılında Bitlis'te yapılan yatırımlar ve 2018 yılında gerçekleştirilecek proje ve yatırımlar konuşuldu.

Açılış konuşmasında Bitlis'in tarihi geçmişine atıfta bulunan Ustaoğlu, buranın ilim ve irfanda köklü bir geçmişinin olduğunu belirtti.

Ustaoğlu, "Bir tarafta gelinen nokta, bir taraftan da 2018 yılında yapabileceklerimizi sizlerle paylaşmayı arzu ettik. Tabii burada en önemlisi de bu tarihi ve kültürel mirası, çok köklü tarihi geçmişlere dayanan bu güzel kadim şehrimizin 340 bini aşkın nüfusuyla nasıl bu memleketimizde iş imkanlarını artırabiliriz, istihdamı nasıl burada yükseltebiliriz? Bu alanda da sizlerin fikirleri bizim için önemlidir. İlimizin kendisine özgü tabii ki farklı koşulları ve sektörel itibariyle farklı özelliklerinin yanında, bu bölgede geri dönüp baktığımızda, köklü geçmişiyle yüzyıllar öncesinde bu bölgenin en dinamik, en kalabalık adeta Osmanlı dönemindeki vilayet merkezi, sancak beyi olması münasebetiyle çok köklü bir geçmişi vardır. Yani bölgesinde hep ana model olmuş, adeta aktör olmuş. Özellikle ilmi çalışmalarda, işte medrese kültürünün burada çok derin geçmişinin olması münasebetiyle bölgesinde ilim ve irfan merkezi olan illerin başında gelen bir yerleşim yeridir burası. Bu anlamda böyle kültürel zenginliği olan ilimizin artık bırakın ülke sathında, uluslararası platformlarda da inanç turizm adına buranın güzelliklerini dünyayla ve tüm insanlık ile paylaşılmalıdır." dedi.

"İnşallah 2018 yılı, ilimiz açısından istihdam da çok önemli olacağına inanıyorum"

2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ustaoğlu, yatırımlar için en ücra noktaya kadar güvenliğin alındığını, 2018 yılının Bitlis için istihdam yılı olacağını dile getirerek, şunları söyledi: "Yerel yönetimler olarak başlatmış olduğumuz çalışmalar, daha önce yine ilimizde başta Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar, Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve himayesinde yapılan çalışmalar, DAP bünyesi ve himayesinde yapılan çalışmaları bir araya getirdiğimizde inşallah önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilimiz, bölgesinde inanç ve kültür turizminde çok önemli mesafeler alacağına inanıyorum.  Başlatmış olduğumuz çalışmaların toplumda karşılığı ve yansıması da çok olumlu anlamda da görmekteyiz. Tabii bunun yanında bölgemizde her şey huzur, güven ve emniyete bağlı. Allah'a şükürler olsun bölgenin şu an en ücra köşesine kadar devletimizin bütün kolluk gücü ile kurucularımızla beraber hâkimiz. En ücradaki köydeki vatandaşımız dahil şu an güven içerisinde olduğu bir dönemin içerisindeyiz. Bu iklim ilimiz açısından önemli. Dışarıdaki imajı açısından önemli. Bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilerimiz için çok önemli. Bu anlamda inşallah biz bu huzuru, güvenliği ve emniyeti iyi sürdürdüğümüz sürece, ben inanıyorum ki ülkemizin çeşitli yerlerinde hükümetimizin 2018 yılında da devam ettireceği bu teşviklerle inşallah 2018 yılı, ilimiz açısından istihdam da çok önemli olacağına inanıyorum."

Düzenlenen toplantı, kurumların 2017 yılında yaptıkları ve 2018 yılında gerçekleştirecek proje ve yatırımları hakkında sunum yapmalarıyla devam etti. (Şükrü Tontaş- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir