• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Bylock mağdurlarının tahliyelerine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 11 bin 480 GSM numarasının, kullanıcılarının iradesi dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıklamasının ardından Bylock'u kullanmadıkları anlaşılıp suçsuzlukları ortaya çıkan tutukluların tahliyeleri başladı.

Batman'da da FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 115 kişinin tahliyesine başlandı.

Tahliye haberlerini alan aileler, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde toplanarak yoğun bir kalabalık oluşturdu. Bylock'u kullandığı suçlamasıyla tutuklu bulunan mağdurların tahliyeleri ise aileleri tarafından sevinçle karşılandı.

Bylock'tan tahliye edilen mağdurlar İLKHA muhabirine konuşarak, yaşadıkları haksızlıkları dile getirdiler.

"FETÖ'nün kumpasıyla baş başa kaldık"

Haksız yere tutuklandığını belirten mağdurlardan Molla Şeyhmus Emlük, 6 ay cezaevinde kaldığını söyledi.

FETÖ'nün kumpasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Emlük, kendisi gibi çok sayıda insanın olduğuna dikkat çekti.

Emlük, "Savcılıkta ilk ifademde dedim ki; Sonunda bir pardon ile bunu telafi etmeye çalışacaksınız fakat bu pardon benim hayatıma ve ticaretime mal olacak. Bir pardon beni kurtarmayacak.' Fakat savcı da dinlemedi. Cumhurbaşkanına 2 defa mektup gönderdim. Başbakana ve Adalet Bakanlığına gönderdim. Birçok yere başvurdum. Mağduriyetimi dile getirdim." dedi.

"Bylock'un ne olduğunu da bilmiyordum"

6 ay boyunca suçsuz yere cezaevinde kaldığını vurgulayan Emlük, "Allah'u Teâlâ bu dar günleri başka insanların başına getirmesin. Bylock iddiasıyla cezaevine girdim. Bylock'un ne olduğunu da bilmiyordum. Bylock'u FETÖ'nün sayesinde öğrendik. Rabbim hakkı ortaya çıkardı. 6 ay mağdur kaldım. Yeni bir iş kurmuşum. İşimden dolayı mağdur oldum. İşim durma noktasına geldi. Borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Ailemiz perişan oldu. Türkiye'de insan hayatı o kadar ucuz ki yukardakiler bunu düşünmüyor mu, savcılar düşünmüyor mu? Her savcı ve hâkim ilk önce cezaevine girmeli ve daha sonra bu görevi yapmalıdır. Türkiye'de insan hayatı bu kadar basit olmaması lazım. Benim gibi çok mağdur vardır. Bu mağduriyetlerin en kısa zamanda giderilmesi lazımdır. Devlet, bunun üzerinde durması lazım." diye konuştu.

"Pardon' dediler bıraktılar"

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde imamlık yaptığı sırada Bylock'u kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp serbest bırakılan Faruk Alan, "6 ay önce Bylock'tan alındık. Suçsuz yere yattık. Sonra 'pardon' dediler bıraktılar. Bu zulümdür." ifadelerini kullandı.

"9 ay boyunca biz onun suçsuz olduğunu ispatlamaya çalıştık"

Batman Üniversitesinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışırken Bylock'tan tutuklanan Hasan Demir'in ağabeyi İsmail Demir de, kardeşinin suçsuz olduğunun ortaya çıkmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Demir, "Öncelikle Rabbime şükürler olsun böyle bir günü bize yaşattığı için. Kardeşim Hasan Demir yaklaşık 9 ay önce sözde Bylock kullandığı iddiası ile tutuklandı ve 9 ay boyunca biz onun suçsuz olduğunu ispatlamaya çalıştık. Allah'a çok şükür sonunda mağduriyeti ve suçsuz olduğu ortaya çıktı." diye belirtti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir