• DOLAR 32.562
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2425.552
  • ...
Diyarbakır`da yeni yıl denetimleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, yeni yıl öncesi gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

İki ekip halinde kente gerçekleştirilen denetimlerde, tatlı imalathaneleri, marketlerin kasap, sebze, meyve reyonları ve kuruyemiş imalathaneleri kontrol edilirken, özellikle gıda ürünlerinin  son kullanılma tarihlerine ve hijyen standardına dikkat edilen denetimlerde, eksik görülen konularda işletme sahipleri uyarıldı.

Denetimler konusunda bilgilendirmelerde bulunan Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak gıda denetimlerini sıklaştırdıklarını belirterek, amaçlarının vatandaşlara hem yıl içerisinde hem de özellikle yeni yıla girerken sağlıklı gıda sunumunu yapmak olduğunu vurguladı.

Hatipoğlu, "Bu denetimleri yaparken hem denetim yaptığımız kuruluşların eksikliklerini tespit etmek, hem de çalışanlara hijyen eğitimi vermek gibi bir amacımız var. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir. Kanatlı hayvanlara ve kırmızı ete yönelik denetimlerimizi artırdık. Tespit edilen gerek kanatlı hayvanlar, gerekse de kırmızı etle ilgili bozuk gıdaların tespitini yapıp imhasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir