• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Mardin`deki Kudüs Nöbeti çadırı kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak Kudüs'ü işgalcilerin "başkenti" olarak tanıması yönündeki kaos planına tepkiler kapsamında Mardin'de kurulan "Kudüs Nöbeti Çadırı", düzenlenen basın açıklamasıyla kaldırıldı.

Yaklaşık 20 gün boyunca gece gündüz açık tutulan çadır, Mardinlilerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış ve değişik etkinliklere imza atılmıştı.

Türkiye ve Filistin bayraklarıyla süslenen çadırın önünde yapılan basın açıklamasında sık sık "Katil Amerika Ortadoğu'dan defol, işgalci İsrail Filistin'den defol, Kudüs bizimdir bizim kalacak" şeklinde sloganlar atıldı, tekbirler çekildi.

"Kudüs nöbeti fiilen sona erdi"

Basın açıklamasını Mardin Kudüs Platformu Başkanı Gazi Yıldız okudu. Kudüs nöbetlerinin fiilen sona erdiğini duyuran Yıldız, "Bizler bugün burada her günümüzü Kudüs gibi yaşamak, Filistinli Muhammedi yüreğimizin en derin noktasında hissetmek için yapılacak olan çalışmaların hız kesmeden devam edeceğinin müjdesini vermek için toplanmış bulunuyoruz." dedi.

Yıldız, "Mardin'den 3-5 gencin, ruh intifadasının meşalesine kıvılcım olmak için başlattığı bu çalışma, hedeflenenden çok daha farklı alanlarda faaliyet göstermiştir. Başarıya giden yolun iman halkalarından geçtiğini, günü birlik küçük hesaplar değil de ezelden ebede sürecek olan Kudüs ruhunu hayatımızın her noktasında hissetmemiz gerekir. Dünya üzerinde Mardin halkından başka insanların da yaşadığını, onların çektikleri zorlukları, döktükleri gözyaşlarını apaçık bir şekilde gözler önüne sermişlerdir." diye ifade etti.

"Rabb'ül Âlemin bizden bir hareket bekliyor"

"Mardin'de kurulan bir çadır ile mi kurtulacak Beytül Makdis?" sorusu ile haddinden fazla karşılaştıklarını anlatan Yıldız, şunları söyledi: "Kurduğumuz çadır ile Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ilhakına mani olamasak da bir Abdulmuttalip misali diyoruz ki; bizim beldemiz Mardin, Biz Mardin'den sorumluyuz ve Mescid-i Aksa'nın bir sahibi var. Beyt'ül Makdis'in bir sahibi var. Kudüs'ün bir sahibi var. Filistin'in, Irak'ın, Suriye'nin Mısır'ın bir sahibi var. Bundan şüphemiz yok. Ancak; Rabb'ül Âlemin bizden bir hareket bekliyor, Müslümanlardan bir hareket bekliyor, İnsanlardan bir hareket bekliyor."

"Gözümüzü Kudüs ile açıp kapattık"

Kurulan çadır ile 18 günlük süre zarfında ortaokul, lise, üniversite öğrencileriyle ve Mardin halkıyla iç içe her günlerini Kudüs'çe yaşamaya çalıştıklarını anlatan Yıldız, gözlerini Kudüs ile açarak kapattıklarını söyledi. Yıldız, "İnsanlara Filistin'de çocukların oyuncak yerine misket bombalarıyla zaman geçirdiklerini, dile kolay 100 yıllık bir süreçte 'öz yurdunda garipsin öz vatanında parya' mısrasının direk muhatap kitlesini oluşturduklarını, annesi sağ olan çocuklara 'cennetin çocukları' muamelesinin yapıldığını anlatmaya çalıştık ve bugüne gelindiğinde yeni çalışmalar, farklı projeler ve yeni insanlara ulaşmak için, 'karanlığın en zifiri olduğu an aydınlığa en yakın olandır' düşüncesi ve 'Bir sabah gelecek kardan aydınlık' düsturuna sonsuz iman ve teslimiyet ile yeni çalışmalarda görüşmek temennisi ile sizleri Allah'a emanet ediyoruz. Gününüz Kudüs ola." ifadelerini kullandı.

"Çadır nöbetinin sona ermesi yeni çalışmaların başlangıcı ve müjdecisidir"

Çadırda toplanan gençlerden Halil İbrahim Yetim de Türkiye'de ve dünyada farkındalık oluşturmak için kurdukları çadırda en çok rağbeti üniversite öğrencilerden aldıklarını söyledi. Türkiye'de bilinç ve şuur uyandırmak adına, çadır kurarak Kudüs nöbeti tuttuklarını kaydeden Yetim, nöbetlerin çok verimli geçtiğini aktardı.

Yetim, "ABD Başkanı Trump'ın yaptığı açıklamanın ardından bir günlük bir basın açıklaması, eylem ve yürüyüş değil, uzun bir süre devam etmesini planladığımız çadır nöbetiydi. Elhamdülillah çok güzel zamanlarımız geçti, çok güzel anılar yaşadık. Çadıra gelen insanlara Mescid-i Aksa'yı anlatmaya çalıştık, Filistin'de yaşanan gelişmeleri anlattık. Ortaokul, lise ve üniversiteden gelen öğrencilerle ve çok farklı yaş grubu insanlarla bir arada olduk. Onlara bir nebze de olsa derdimizi, hissiyatımızı anlatmaya çalıştık. Elhamdülillah çok güzel tepkiler aldık. Bunun haricinde diğer illerimizden de yorumlar aldık. Şunu söylemek istiyorum; Mardin'deki Kudüs çadırı nöbetinin sona ermesi yeni çalışmaların başlangıcı ve müjdecisidir. Mardin Kudüs Platformu ve Kudüs'ü kalbinde taşıyan gençler olarak sadece bir çadırla değil, bütün dünyaya yürüyen aşkımız ve heyecanımız var." dedi.

"Kudüs özgür oluncaya kadar eylemlerimiz devam edecek"

Nöbet tutan öğrencilerden Muğdat Gültekin, Kudüs özgür oluncaya kadar eylemlerinin farklı mekânlarda ve zamanlarda devam edeceğini söyleyerek, "Bizler burada hem birer Selahaddin olmak hem de Selahaddinler yetişmek adına burada toplanmıştık. Bugün çadır kaldırılıyor, ancak eylemlerimizi farklı yönlerde ve farklı zamanlarda devam edecek. Allah'a emanet olun." 

"Mücadelemiz devam edecek"

Soğuk havaya rağmen Kudüs nöbeti çadırında 18 gün boyunca gece/gündüz kaldıklarını hatırlatan Ömer Kaya ise bazı gecelerin termometrelerin sıfırın altına bile düştüğünü söyledi. Nöbet boyunca kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Kaya, şunları söyledi: "Ben şunu söylemek istiyorum; Kudüs davasına bu çadırdan önce de sahip çıkıyorduk, çadırdan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu, şu şekilde anlaşılmasın; işte çadır kaldırıldı, Kudüs davası ve bilinci de bitti, artık evlerimize çekileceğiz, şeklinde olmayacak. Biz, Kudüs'e her zaman ve her yerde sahip çıkacağız. Biz çadırdan önce de Kudüs için bir mücadele veriyorduk. Bu mücadele, çadırdan sonra da devam edecek."

Üniversite öğrencileri gece gündüz nöbet tutmuştu

Dost-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik Vakfı, Ensar Vakfı, Mardin İHH, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti ile MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Kudüs Platformu, 15 Temmuz Meydanı'nda kurulan Kudüs çadırında üniversite öğrencileri, "Kudüs kırmızı çizgimizdir" diyerek gece gündüz nöbet tutmuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir