• DOLAR 32.587
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2430.996
  • ...
Van Umut Kervanı aralık ayı raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Umut Kervanı, 2017 yılı aralık ayına ait faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan çalışmalara dair açıklamada bulunan Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yıldırım, "Aralık ayında 220 aileye 17 bin 160 TL değerinde gıda, 60 aileye 12 bin TL değerinde giyim, 116 aileye 7 bin 695 TL değerinde kırmızı et dağıtımı yaptık. 5 ailemize bin 850 TL nakit yardımında bulunduk. Aralık ayında toplamda 401 aileye 38 bin 705 TL değerinde gıda ve giyim yardımı yaptık." dedi.

"Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir." Ayetine atıfta bulunan Yıldırım, "Bize her ay ortalama 100'e yakın aile yardım için müracaat ediyor. Bizler de kendi imkânlarımız ölçüsünde onları tespit ediyoruz, yani ihtiyaçlarını belirliyoruz. Gerçekten mağdurlarsa biz onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz imkânımız ölçüsünde. İnşallah bundan sonra da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilere yönelik mont ve bot yardımı yapmayı hedefliyoruz"

Merkezi İstanbul'da olan Umut Kervanı Vakfı'yla ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Yıldırım, "Biz gelirlerimizi bölgedeki hayırsever ve esnaflardan temin ediyoruz.   Onların bize yapmış olduğu bağışlarla, desteklerle yardım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki ay nasip olursa ilçe köylerde, ilçedeki öğrencilere, köydeki öğrencilere yönelik mont ve bot yardımında bulunacağız. Yine bununla beraber buradaki ihtiyaç sahibi ailelerimize de ayakkabı ve bot yardımı çalışmalarımız olacak." diye belirtti.

Yıldırım, "Bizler Umut Kervanı olarak hayırda bir köprüyüz ve halkımızın bu hayır köprüsünü kullanmalarını diliyoruz. Bölgemizdeki ihtiyaç sahipleri çok fazla, fakat imkân ölçüsünde bizim verebileceğimiz sayı bellidir. Bizler bu konuda da bölgedeki hayırsever vatandaşlardan destek bekliyoruz. Şüphesiz ki biz iman edenler için Allahtan bir haber vardır: Sevdiğiniz şeylerden infak edinceye kadar asla iyiliğe eremezsiniz. Her ne infak ederseniz, şüphesiz Allah onu bilir. (Al-i İmran 92) Gerçek iman eden kullardan olabilmek için infaklarımızı zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım, kendimiz bir ihtiyaç sahibi bulamıyorsak yardım derneklerini kendi hayrımıza referans kılalım." şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir