• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Batman`da sokakta çalışan yüzlerce çocuk desteklenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Batman İl Müdürü Ümit Çiçek, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklara yönelik yaptıkları çalışmaları İLKHA'ya anlattı.

Çiçek açıklamasında, Batman'da maddi imkânsızlıklar içerisinde olan ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan yüzlerce çocuğun "Okul Destek Projesi" ile sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan destekleneceğini aktardı.

Çiçek, "Ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklediğimiz çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik olarak da desteklemek için Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce proje başlatılmıştır. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) uygulamasının kapsamı 'Okul Destek Projesi' ile genişletildi." diye konuştu.

Batman'da ekonomik sıkıntı yaşayan yüzlerce aileye maddi destek verdiklerini belirten Çiçek, "Bakanlığımız bu yılın ekim ayına kadar ekonomik yetersizlik nedeniyle 105 bin 310 çocuğun ailesine 682 milyon lira, Batman ilinde de 900 aileye 2017 yılında 7 milyon 79 bin 581 lira destek sağladı. Okul destek projesiyle SED hizmet modelinde psikolojik destek ve okul başarısı faktörleri de ele alınacak. Bir yıllık uygulama sonucunda bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen okul destek projesiyle ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânların sunulması amaçlanıyor. Bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocuklar, sadece maddi olarak değil; akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenecek. Ayrıca çocukların bu faaliyetlere katılması da sağlanacak." dedi.

Batman'da 100 çocuk proje kapsamında

Kentte 100 çocuğun proje kapsamına alındığını söyleyen Çiçek, "İlk etapta pilot uygulama olarak başlatılan okul destek projesi Batman ilimizde de maddi imkânsızlıklar içerisinde olan ve SED hizmetinden yararlanan yüzlerce çocuk, 'Okul Destek Projesi' ile sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan desteklenecek. İlimizde de bu proje kapsamında 100 çocuğumuz çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik aktivitelere yönlendirilmiştir. Bu aktiviteler; kahvaltı, kitap okuma, il dışı gezileri, spor müsabakaları ve hediye dağıtımıdır. Proje ile çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin bire bir takibinin yanı sıra eğitim alanında rehberlik ve destek hizmeti de verilecek. Böylelikle çocuklara sosyal fırsat eşitliği sağlanması, okula devam ile okul başarı puanlarının artmasına katkı verilmesi hedefleniyor." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir