• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
ALÇAKSINIZ!! Rejim hasta çocukları takasta kullanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM`deki Arakan oylamasında Arakadan vahşet yoktur yönünde oy kullanan Esed rejimi Doğu Guta`daki hasta çocukların tahliye edilmesini ‘takas`a bağladı.

Konu  ile ilgili BBC`ye konuşan Suriye insani yardım koordinatörü Jan Egeland "Eğer hasta çocuklarla gözaltındakileri takas ediyorsanız, aranızdaki mücadelede çocukları pazarlık kozu haline getiriyorsunuz demektir. Bu çocukların tahliye edilmeye hakkı var. Bizim de onları tahliye etme gibi bir zorunluluğumuz var." Dedi.

Hasta çocukların takasta kullanıldığının bir delili de Suriyede savaşan grupların Doğu Guta`daki tahliyeler ile eş zamanlı olarak ellerindeki rejim yanlılarını serbest bırakılması oldu.

Bölgede aktif olan gruplardan Ceyş el İslam, Twitter'daki paylaşımında tahliyeler karşılığında ellerindeki 29 hükümet çalışanını bırakmayı kabul ettiklerini doğruladı.

2013 yılından bu yana Suriye ordusunun kuşatması altında bulunan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin insanın mahsur kaldığı, sağlık durumu kritik olan yüzlerce insan olduğu belirtiliyor.

Bölgede hayatta kalmaları için acil tedaviye ihtiyaç duyan çocukların sayısı ise 130'dan fazla.

Doğu Guta, Rusya-İran-Türkiye üçlüsünün Mayıs ayında kararlaştırdığı dört "çatışmasızlık bölgesinden" biriydi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir