• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Vekillerden Kudüs temalı karikatür sergisine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nin (MGYC) Kudüs Nöbeti çadırında açtığı ve Karikatürist Mikail Çiftçi ile Filistinli Karikatürist şehit Naci El Ali'nin toplamda yaklaşık 50 eserinin bulunduğu sergi, büyük ilgi gördü.

Serginin son gününde her kesimden insanın ziyaret ettiği sergide zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın önemi ile İslam ülkelerine düşen görevin karikatürlerle anlatıldığı sergide, siyonist işgalcilerin Filistinli Müslümanlara çektiği zulümlere de dikkat çekildi.

TBMM İdare Amiri Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Milletvekili Orhan Miroğlu ve beraberindekiler, gazetecilerin sergisini ziyaret etti.

Sergideki tüm resimleri tek tek inceleyen heyet, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdülkadir Üründü'den sergi hakkında bilgi aldı.

Kudüs'ün hafızalardaki tazeliğini koruması ve şuurlardan çıkmaması anlamında bir bilinç oluşturmak gerektiğini düşünerek sergiyi açtıklarını söyleyen Üründü, sergide eserleri bulunan Rehber TV ve Doğruhaber Gazetesi Karikatüristi Mikail Çiftçi'nin katımıyla açılışını gerçekleştiklerini söyledi.

"Mardin deyince Kudüs, Kudüs deyince Mardin aklımıza gelir"

Mardin'de böyle bir etkinliğinin yapılmasının çok önemli olduğunu kaydeden Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Miroğlu, "Bu mücadele deyim yerindeyse yıllara sari bir mücadele olacak, her şeyden önce bunu bilmek gerekiyor. İslam âleminin kendi gerçeği ile buluşması, mücadele dinamiklerini yeniden keşfetmesi ve dünyayı tek kutuplu bir anlayış ile yönetmek isteyen küresel güçlere karşı direniş yöntemleri, metotlarını yeniden inşa etmesi gerekir. Mardin'e de çok yakışıyor, çünkü kentten söz ettiğimiz zaman Kudüs, Venedik gibi dünya Unesco mirasını hak eden bir şehirdir diyoruz. Mardin'i düşündüğümüzde aklımıza Kudüs gelir, Kudüs'ü de hayal ettiğimizde mutlaka Mardin aklımıza gelir. Ben öyle zannediyorum ki,  bu yüzyılda doğu ve batı karşılaşması her bakımdan Kudüs üzerinden olacak. Ayrıca çadırda Kudüs nöbeti tutan gençlere de çok teşekkür ediyorum." dedi.

"İmkânı olan herkesin birer ikişer kardeşimizi Kudüs'e yollaması lazım"

TBMM İdare Amiri Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Kudüs bilincini oluşturmak adına sergiyi açan gazetecilere teşekkür ederek şunları söyledi:  "Yaklaşık 3 ay önce 14 vekil arkadaşımızla Kudüs'e gittik. Ben döndükten hemen sonra Artuklu Üniversitesi'nin Kudüs sempozyumu vardı ve oraya katıldık. Orada şunu söylemiştim; Kudüs'ün önemini anlatmakla yetinmeyelim. Çünkü bu tek başına eksik kalır. Kudüs'ü yaşamak lazım, yaşamak için de Kudüs'e gitmek lazım dedik. Bu yüzden gençlerimizi oraya göndermemiz lazım. İmkânı olan herkes bir ve iki kişiyi oraya götürmesi veya göndermesi gerekir. Nasıl ki insanların ikizi varsa şehirlerin de ikizi vardır. Kudüs'te 3 gün boyunca Mardin'i yaşadım. Sergiyi açan gazetecilere ve nöbet tutun gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah, hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

Gençlerden vekillere "Kudüs Evi" talebi

Kudüs çadırında nöbet tutan gençler ise kış nedeniyle özellikle geceleri havaların soğuk olduğunu, bu yüzden zorlandıklarını ifade ederek, vekillerden çadırın hemen yanında bulunan ve Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan mekânın Kudüs Evi'ne dönüştürülmesini, nöbetlerin de orada devam etmesini istedi.

Serginin bitiminde karikatürler hediye edildi

Serginin son günü olması nedeniyle Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdülkadir Üründü; vekillere, siyasiler ile STK temsilcilerine ve nöbet tutan gençlere birer karikatür hediye etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir