• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Minik öğrenciler Kudüs`ün resmini ve maketini yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi Hatice Belgin ve Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde eğitim gören 4-6 yaş anaokulu öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı. Kudüs'ün ABD tarafından siyonist işgalcilerin sözde başkenti ilan etmesine yaptıkları Kudüs resimleri ve maketi ile tepki gösterdiler.

Emparyalist ABD'nin skandal Kudüs kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziantep'te yaptıkları Kudüs resimleri ve maketi ile emperyalistlere ve siyonistlere tepki gösteren minik öğrenciler örnek bir davranış sergiledi.

Öğrencilerle yaptıkları Kudüs resimleri ve maketi ile ilgili bilgi veren Yaşar Torun Gençlik Merkezi Ana sınıf öğretmeni Sibel Kısa, öğrencilerde Kudüs ile ilgili alınan skandal karara ilişkin tepki oluşturmak ve öğrencilere hassasiyet kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerle haftalık olarak resim çalışması yaptıklarını anımsatan Kısa, bu haftada ABD'nin Kudüs ile ilgili skandal kararına tepki amaçlı öğrencilerle Kudüs resmi ve maketi çalışması yaptıklarını bildirdi.

Öğrencilerin Kudüs resimlerini ve maketini büyük bir heyecanla hazırladıklarını belirten Kısa, şunları söyledi:

"Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti ilan etmesinin ardından Kudüs'ün bizim olduğuna dair belgelemek ve çocuklarımıza bu bilgiyi yerleştirmek için böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Çocuklarımızı da bu konuda bilgilendirdik. Mescid-i Aksa bizimdir, bizim kalacaktır. Buna dair çocuklarda yanlış bir bilgi edinmemesi üzerine çocuklarımızla birlikte böyle bir etkinlik yapmak istedik. çocuklara Kudüs resmini önce fotokopi ile boyattık, daha sonra resimledik. Çocuklara Filistin'deki çocuklar için dua etmemiz gerektiğini ve onlar için dualar ettik. daha sonra ise Türkiyeli ve Filistinli çocukların kardeş olduğunu anımsatarak kardeşçe barış içerisinde yaşamamız gerektiğini Kudüs'ün bizim olduğunu anımsattık."

Kudüs resmi çizen ve maketini yapan öğrenciler ise, Kudüs'ün Müslümanların olduğunu ve Kudüs'ün resmini ve maketini yaptıklarından dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir