• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Bakan Şimşek: Batıyla aramızı kapatıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'teki temasları kapsamında Milli Mücadele Müzesi ve Şehitler Meydanı'nın açılışına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son dönemlerde Türkiye'de büyük atılımların ve başarıların olduğunu belirterek, "Yarış içerisinde olduğumuz batıyla aramızı kapatıyoruz." dedi.

Gaziantep'in en eski mahallerinden Ulucanlar Mahallesi'nde Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Milli Mücadele Müzesi ve Şehitler Meydanı'nın açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması ile devam etti. Tahmazoğlu, tarihe ışık tutan Milli Mücadele Müzesi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Türkiye'nin büyük fedakarlıklarla kurulduğunu ve bugünlere getirildiğini ifade eden Şimşek, "Şehitler Meydanı ve Milli Mücadele Müzesi geçmişle bağlarımızı güçlendiriyor, gelecekte ülkemizin, şehrimizin karşı karşıya kalabileceği tehditlere karşı şuurumuzu güçlendirdiği için çok anlamlı." dedi.

Son dönemlerde Türkiye'de büyük atılımların, başarıların olduğunu belirten Şimşek, "Yarış içerisinde olduğumuz batıyla arayı kapatıyoruz. Gurur duyacağımız bir geçmişimiz var. İnşallah çok parlak da bir geleceğimiz olacak. Bundan 15 yıl önce ülkemizin kişi başına düşen milli gelirinde Avrupa'nın üçte biri düzeyindeydik. Ürettik, çalıştık, çabaladık, ülkemizi kişi başına düşen milli gelirde sene sonu itibarıyla inşallah Avrupa'nın üçte ikisine yükseltmiş olacağız. Bu dönem Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin parlayacağı bir dönemdir. Bazıları bunu kolay hazmedemeyecek. Bu geçiş kolay olmayacak." şeklinde konuştu.

Geleceğin, geçmişten ilham alınarak hep birlikte inşa edileceğini dile getiren Şimşek, "100 yıl önce bu coğrafyada sahnelenen büyük oyun şimdi yeniden sahneleniyor. Bizim de o yüzden en önemli konuda birlik beraberlik içinde kardeşliğimizi korumada çok şuurlu davranmak zorundayız. Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, tüm etnik güzellikleriyle bir ve diri olacağız. Bundan sonra da ülkemize, şehrimize ve yakın coğrafyamıza karşı gelecek tehditlere karşı uyanık olacağız." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Türkiye'nin geçmişinden aldığı güçle geleceğe daha emin adımlarla ilerlediğini anlatarak, milletlerin ortak geçmişle geleceğe umutla ve daha güçlü baktıklarına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Şimşek ve beraberindekiler açılışı yapılan Şahinbey Milli Mücadele Müzesi'ni gezerek incelemelerde bulundular.

Şimşek, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sempozyuma katıldı.

Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan Şimşek, "Bugün dünyaya baktığımızda çok ciddi sorunlar var. İslamofobi ve ırkçılık da bunlardan birisi. Dünya başarısı ve huzuru için bunlar önemli hastalıklar. Bunlar kendini ABD'de, Avrupa'da dünyanın farklı bölgelerinde göstermekte. O nedenle bence 96 yıl önce Gaziantep'te var olan ruhun devam ettiğini göstermek geleceğimiz açısından çok önemli." dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de Antep savunmasının geleceğe ışık tutan destansı bir kahramanlık örneği olduğunu belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir