• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
"100 yıl önceki oyun yeniden sahnelenmek isteniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende dualar edildi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Meydanı'nda yapılan törende konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, bu coğrafyada 100 yıl önceki oyunun yeniden oynanmak istendiğini belirtti.

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutladıklarını, Antep savunmasında ve kurtuluş mücadelesinde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Şimşek, "Evet, gerçekten gazi şehrimiz 96 yıl önce çok büyük sıkıntılar, yokluk içerisinde muazzam bir mücadeleye tanık olmuştur. Aslında Gaziantep sadece Gaziantep'in kurtuluşunda değil, ülkemizdeki kurtuluş mücadelesinin de bayrağını bir anlamda çekmiştir. Gaziantep, bu anlamda öncü, başarılı bir şehir. Gaziantep aslında bugün de üretkenliğiyle, çalışkanlığıyla, yatırımlarıyla ülkemizi ileri taşıyan bir şehir. Kurtuluş mücadelesindeki o günkü ruh bugünde devam ediyor. Yakın coğrafyamızdaki bütün bu sıkıntılara rağmen ve gerçekten de başka şehirde olsa yansımaları çok büyük olacak şoklara rağmen Gaziantep büyüyüp gelişiyor. Gaziantep umut verip ışıldıyor."dedi.

Gaziantep'in sadece Güneydoğu'da değil Ortadoğu'da da sanayi, ticaret ve kültür merkezi olduğuna işaret eden Şimşek, "Dünyada şehirler ve ülkeler arası rekabet devam ediyor. Maalesef bölgemizde 100 yıl önce oynanan oyun tekrar sahnelenmeye çalışılıyor. Biz o kurtuluş ruhunu diri ve daha güçlü tutmak zorundayız. Ülke olarak geçen sene bir suç örgütü, FETÖ terör örgütünün saldırısına uğradık. 15 temmuz gecesi hemşehrililerimizle bu meydandaydık. Gaziantep geleceğine sahip çıkmıştır. Ben Gaziantepli kardeşlerimi tebrik ediyorum. Mücadele devam edecek. Bugün de bölücü terör örgütüyle mücadele devam ediyor. Biz ülke olarak bir ve beraber olursak, bundan 96 yıl önceki Gaziantep ruhu ile devam edersek Türkiye başarılı olacak. Hiç kimse Türkiye üzerinden oyun oynayamayacak. Bütün komplolar, kaos teorileri çökmüş olacak. İşte bu nedenle bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz her şeyden daha önemlidir. İnşallah biz bunu daha da pekiştireceğiz."dedi.

Kutlama programının ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve diğer ilgililer kortej yürüyüşüyle gittikleri Yeşilsu Parkı'ndaki şehitlik abidesini ziyaret etti.

Saygı atışının yapıldığı şehitler abidesinde Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından şehitler için okundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir