• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
"Şanlıurfa geçilmeden Kudüs geçilmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen Kudüs'e Destek Mitingi binlerce Kudüs sevdalısını bir araya getirdi.

Programda konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Kudüs'ün, Müslümanları sürekli bir araya getirdiğini ve Kıyamete kadarda birlik içinde tutacağını belirti.

"Kudüs'ün anahtarı Şanlıurfa'nın elindedir" diyen Yalçın;  sözlerine şöyle devam etti:

"Hz Ömer döneminde bu bölgeler İslam'la müşerref olduktan sonra, Kudüs hedefe alınmış ve Hz. Ömer döneminde Müslümanlar tarafından fethedilmiştir. Hz Ömer'den sonra tekrar haçlılar tarafından işgal edilmiştir. Haçlılar, Kudüs'e ulaşmak için önce Şanlıurfa'yı alıp daha sonra Kudüs'e yürümüşlerdir. Tekrar Selahaddin-i Eyyubi döneminde İslam ordusu, Şanlıurfa'yı teslim aldıktan sonra, Şanlıurfa, kadınıyla erkeğiyle Selahaddin-i Eyyubiye destek verip, Kudüs'ü fethetmişlerdir." dedi. 

Şanlıurfalıların Kudüs'ün, siyonizme başkent yapılmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten Yalçın; "israili bir devlet olarak tanımıyor ve asla kabul etmiyoruz. İslam ülkelerindeki idareciler, israili bir devlet, otorite olarak tanımaktan vazgeçsinler. israil, ancak ve ancak bir terör rejimidir, bundan öteye de geçemez. Kudüs, Doğusuyla-Batısıyla Filistin'in başkentidir, kıyamete kadar da öyle kalacaktır." şeklinde konuştu.

Yalçın; son olarak, organizasyonda emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, Büyükşehir Belediye Başkanına ve Şanlıurfa halkına teşekkür etti. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir