• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
BM: Suriye`de milyonlarca aç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (UNHCR) Kasım ayı gıda dışı yardım ve sığınma raporlarını yayınlandı.

Rapora göre, 4.7 milyon insan hâlâ gıda dışı yardıma ihtiyaç duyuyor ve bunun 3.3 milyonu akut bir durumda. Özellikle de yeni yerleştirilen nüfus için gerekli yardım önemli kabul ediliyor.

Raporda, Suriye`de yaklaşık 5.8 milyon insanın, temel ev eşyalarının olmaması, güvensiz ve belirsiz bir çevrede yaşama devam ettiklerinden çok yönlü yardıma muhtaç oldukları vurgulandı.

Raporda, kırsal Halep'te Khfseh'in güneyindeki Tal Sabein köyünde bulunan ailelere, 2017 Kasım ayının başında mutfak takımları, battaniyeler, yataklar, kışlık giysiler, plastik çarşaflar, konserveler, hijyen kitleri ve güneş lambaları verildiği belirtildi ve köyün, yakın geçmişte temiz su, elektrik ve tıbbi hizmetler gibi temel hizmetlerin bulunmaması nedeniyle yavaş geri dönüşlere tanık olduğu vurgulandı.

Rapora göre, Kasım sonu itibariyle toplam 6 milyon 913 bin 552 kişiye gıda dışı yardım yapıldı ve 850 binden fazla kişiye, dörtten fazla temel yardım yapılarak, ihtiyaçları yeterli bir şekilde karşılandı.

Birleşmiş Milletler liderliğindeki Küresel Barınma Örgütü'nün Kasım ayı raporunda ise, Suriye`de yaklaşık 4.3 milyon insanın yeterli barınaktan yoksun olduğu belirtildi ve "Bu rakam Suriye`nin merkezinde  insani yardıma muhtaç toplam 13.5 milyon insanın yüzde 30'unu oluşturuyor." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir