• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Suriyeli Muhaliflerden PYD hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhalifler, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya bir dosya sunarak PYD/PKK'nin BM'nin uluslararası terör örgütleri listesine alınmasını istedi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu askeri muhalefet heyeti, Kazakistan'ın başkenti Astana'da cuma günü sona eren 8. Suriye toplantısında BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura ile bir araya geldi.

Askeri muhalefet heyetinin Mistura'ya PYD/PKK'yı BM'nin uluslararası terör listesine eklenmesi konusunda bir dosya ilettiği öğrenildi. 44 sayfalık dosyada PYD'nin PKK ile iş birliğine ve yakın ilişkilerine geniş yer verildi.

Uluslararası terör kavramının açıklandığı dosyada "Bu tanıma ve PYD'nin yaptıklarına istinaden, PYD bir terör örgütüdür ve uluslararası olarak tanınmalıdır. Ayrıca PYD, uluslararası terör örgütü olarak sınıflandırılmış PKK ile çok sağlam ilişkiler içerisindedir. PYD'nin yönetici kadrosunun ve destekçilerinin çoğunluğu PKK üyesidir." ifadeleri kullanıldı.

PYD/PKK, REJİME MUHALİF KÜRT KOMUTANLARI TASFİYE ETTİ

Suriye'de 2011'de başlayan ayaklanma ve gösterilere Kürtlerin de gecikmeden katıldığı hatırlatılan dosyada, PYD/PKK'nın Esad rejimine karşı çıkan Kürt yöneticileri ve Kürt muhalif "devrimci" grupları tasfiye ettiği kaydedildi.

PYD/PKK'nın 2012'de rejim ordusundan ayrılan ve rejime karşı savaşan muhaliflerin saflarında yer alan Kürt kökenli komutan ve subayları ortadan kaldırdığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir