• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Siyonistlerden Doğu Kudüs'te 300 bin yeni işgal birimi planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal topraklarında yayın yapan siyonistlere ait Kanal10 televizyonundaki habere göre, terör çetesi 300 bin yeni konut planını açıkladı.

Yeni işgal birimlerinin nerede inşa edeceği bilgisi verilmeyen haberde, söz konusu planın siyonist hükümetin daha önce açıkladığı ve işgal altındaki Doğu Kudüs'ün etrafında yer alan işgal birimlerinin Kudüs'e bağlanmasını öngören "Büyük Kudüs" planının bir parçası olduğuna vurgu yapıldı.

Siyonistler tarafından geçen çarşamba günü de işgal altındaki Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi (Ağvar) bölgesinde 10 bin siyonistin iskân edileceği 3 yeni işgal birimi kurulacağı açıklanmıştı.

Siyonistlerin 1967'den bu yana Batı Şeria'da 131, Doğu Kudüs'te 10, Batı Şeria'nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 işgal birimi kurduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı, söz konusu plana tepki göstererek, planın ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'e ilişkin kararının uygulanması anlamına geldiğini belirtti.

Açıklamada, "Bu sömürgeci cüret, Trump'ın Kudüs kararı olmasaydı olamazdı. İşgal devletinin Filistin halkına, toprağına ve mukaddesatına yönelik atacağı her adım ve işleyeceği ihlallerden Trump ve yönetimi sorumludur." ifadesi kullanıldı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir