• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
"Soyut Kültürel Mirasın Korunması" projesi hayata geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından hazırlanan ve British Council Kültürel Koruma Fonu tarafından yaklaşık 100 Bin Euro desteğe hak kazanan "Yukarı Dicle Vadisinde Soyut Kültürel Mirasın Korunması ve Farkındalığın Arttırılması" projesi hayata geçiriliyor.

Proje, British Council Kültürel Koruma Fonu'na sunularak başarılı bulunan ve destek almaya hak kazanan 5 projeden biri oldu. Projenin yürütülmesinde yerel paydaşlar olarak Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak il kültür turizm müdürlükleri ile Mardin ve Batman müzeleri yer alacak.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TRC3 Bölgesinin yer aldığı Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta soyut kültürel mirasın çok zengin olduğunu ve kültürel değerlerin bu bölge için bir hazine oluşturduğunu belirtti.

Kadim bir geçmişe sahip olan Mezopotamya'da yaşayan farklı milletlerin gelenek, görenek, anane ve adetlerinin çeşitliliği dünya tarihinin en eski topraklarında büyük bir birikim meydana getirdiğini belirten Altındağ, "Bizlerde bu mirasın varisleri olarak, ecdadımıza layık olabilmek adına, soyut kültürel mirasın korunması için bu projeyi hazırlamayı kendimize bir görev bildik." dedi.

Altındağ, "Proje kapsamında bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında olan Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illeri ile kırsal alanlarda somut olmayan kültürel mirasın tespit edilmesi, kayıt altına alınması amacıyla çeşitli çalıştaylar ve saha ziyaretleri yer almaktadır. Proje süresince tespit edilecek olan öğeleri içeren bir havuzun oluşturulması ve bunlar hakkında kısa filmlerin hazırlanarak sergi düzenlenmesi hedeflenmektedir. Projenin resmi açılış toplantısı 21 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir