• DOLAR 32.452
  • EURO 34.498
  • ALTIN 2473.917
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan Çağrı: TAMAMLAYICI ADIMLAR ATILSIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ - DOĞRUHABER

Türkiye`nin girişimleriyle hazırlanan ve Amerika Başkanı Donald Trump`ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulu`nda ABD`nin tehditlerine rağmen 9`a karşı 128 oyla kabul edildi. Oylamada 35 ülke ise çekimser kaldı. BM`de alınan tarihi kararı sorduğumuz HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu kararın önemli olduğunu ve tamamlayıcı adımlar atılması gerektiğini ifade etti. 

Yapıcıoğlu`nun sorularımıza verdiği cevaplar;

SİYONİZM, EN TEHLİKELİ IRKÇILIKTIR VE BU NEDENLE İNSANLIĞA DÜŞMANDIR

Soru: Kudüs tasarısı ABD`nin tehditlerine rağmen BM`de 128 ülkenin oyuyla kabul edildi. Bu oylamanın resmi bir bağlayıcılığı olmasa dahi ABD`nin geri adım atmasını sağlayabilecek iyi bir gelişme olarak yorumlanıyor. Siz Türkiye`nin girişimlerinin etkili olduğu BM`den çıkan bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

YAPICIOĞLU: ABD`nin tehditlerine rağmen büyükelçiliğini Kudüs`e taşımasına karşı bir kararın büyük bir çoğunlukla Genel Kurul`dan çıkmış olması önemlidir. Bu karar, Amerika`ya geri adım attırır mı? Zannetmiyorum. Karar tavsiye niteliğinde olduğundan Amerika bildiğini okumaya devam edecektir. Ancak diplomatik olarak Amerika ve Siyonist çetenin gittikçe daha fazla yalnızlaşacağı yeni bir sürecin başlangıcı olabilir bu karar. Bunun olması için siyonizmin yaptıklarından ve ABD ile birlikte birleşmiş milletleri iyice itibarsızlaştırmalarından rahatsız olanlar bu süreci iyi takip etmeli ve tamamlayıcı adımlar atma konusunda ortaya ciddi bir irade koymalıdır. Zira siyonizm, en tehlikeli ırkçılıktır ve bu nedenle insanlığa düşmandır. 

KARŞISINDA CİDDİ BİR GÜÇ GÖRMEYENE KADAR SİYONİSTLERİN DURMALARI DA MÜMKÜN DEĞİLDİR

Soru: Her şeye rağmen Kudüs işgal altında. İslam ümmetinin meydanlardan tepkilerini dile getirmesini ve BM`den batılı ülkeler dahil 128 ülkenin Kudüs`ün statüsünün korunmasına yönelik olumlu adımının da göz önünde bulundurularak bundan sonra atılacak adımlar nasıl olmalıdır?

YAPICIOĞLU: Öncelikle Siyonizm`in ne olduğunu bütün dünyaya anlatmak gerekir ki nasıl bir şeyle mücadele edildiği bilinsin. Az önce tamamlayıcı adımlar dediğimin bir kısmını İslam Ülkeleri atmalıdır. Zaman içerisinde peyderpey atılabilecek olan bu adımlardan bazılarını özetlemek gerekirse;

  • Başta İslam ülkeleri olmak üzere, Filistin`i bağımsız bir devlet olarak tanıyan ülkelere çağrımız; Filistin ile siyasi, diplomatik, ekonomik ve hatta askeri ilişkiler kursunlar.
  • İslam ülkeleri, kendi aralarında ‘İslam Birliği` kurmalıdırlar. Aralarında ticari, siyasi, kültürel, ilmi, teknolojik ilişkiler ve işbirlikleri geliştirmelidirler. Bu birliğin askeri gücü de olmalıdır.
  • Bu birliğe üye ülkeler, kendi aralarında saldırmazlık anlaşması imzalamalıdır. Aynı şekilde birlik dışında bir devletin, birlik üyesi ülkelerden her hangi birine bir saldırı gerçekleştirmesi halinde, bütün birlik üyesi ülkeler bu saldırıyı kendilerine yapılmış kabul etmelidir.
  • İslam ülkeleri, kendi topraklarındaki ABD ve müttefiklerine ait askeri üsleri kapatarak bunlardan bazılarını Filistin`e ve birbirlerine tahsis etsinler.
  • İslam ülkelerindeki harp okullarına Filistinli öğrenciler de alarak yetiştirsinler.
  • Her İslam ülkesi, Filistin`e birer uçak, birer savaş gemisi, üçer helikopter ve beşer tane de tank hibe etsin.

Daha başka benzeri şeyler de ilave edilebilir. Şu husus unutulmamalıdır. Genelde İslam Ümmetinin özelde ise Filistin`in bu halde olmasının nedeni, siyonizmin gücü ve imkânlarından değil, bizim dağınıklığımızdan ve birbirimizle uğraşıyor olmamızdandır. Karşısında ciddi bir güç görmeyene kadar siyonistlerin durmaları da mümkün değildir. Gücü gördüğünde onlardan daha korkak olmadığını da herkes görecektir. Zira dünyaya herkesten daha hırslı bir şekilde bağlıdırlar.

BM`DEN ABD`YE KIRMIZI KART

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda ABD'nin Güvenlik Konseyi'nde veto ettiği Kudüs Tasarısı kabul edildi. 128 ülke kabul, 9 ülke ret, 35 ülke çekimser oy kullandı.

Ret oyu kullanan ülkeler; ABD, Palau, Guatamala, Togo, Nauru, Honduras, İsrail, Marshall Adaları, Mikronezya.

Çekimser oy kullanan ülkeler; Antigua ve Barbuda, Arjantin, Avustralya, Bahama Adaları, Benin, Bhutan, Bosna Hersek, Kanada, Hırvatistan, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvatoryal Gine, Fiji, Haiti, Macaristan, Jamaika, Kiribati, Litvanya, Lesotho, Malawi, Meksika, Panama, Paraguay, Filipinler, Polonya, Romanya, Ruanda, Solomon Adaları, Trinidad Tobago, Tuvalu, Güney Sudan, Uganda, Vanuatu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir