• DOLAR 32.483
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2479.474
  • ...
Karlıova Ulu Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015 yılında temeli atılan ve hayırseverlerin yardımlarıyla iki yıl içinde bitme noktasına gelen ve aynı anda 2 bin kişinin saf tutacağı Ulu Camii Karlıovalılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Son olarak halı döşemeleri ve ses sisteminin bitmesiyle beraber İstanbul'dan özel olarak getirtilen ışık sistemleri ile kubbe ve minareler led ışıklarıyla aydınlatıldı. Cami inşaatının zemin katında bulunan iş yerlerin bitmesiyle birlikte burada iş yerlerini kiralayan esnaflar da yeni yerlerine taşındılar, Ayrıca cami inşaatında büyük katkı sunan Kaymakam Levent Yetgin ve Belediye başkanı Veysi Bingöl'e katkılarından dolayı cami derneği adına birer plaket verildi.

Cami heyetinden Ali Sümbül, yaptığı açıklamada Kaymakam Levent Yetgin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl'ün büyük çabalarının olduğu ve onların göstermiş olduğu çabalardan dolayı kendilerinin de büyük bir azimle çalışmalarına yol açtığını söyleyerek, "Allah kaymakam bey ve belediye başkanımızdan razı olsun. Gece gündüz demeden cami inşaatının bitmesi için büyük çaba sarfettiler. İki yıl içinde camimizi çok hızlı bir şekilde bitirdik, tabi ki bu Karlıovalı hayırseverlerin sayesinde oldu. Dışarıdan da bize çok yardımlar yapıldı ve bugün camimizi ibadete açtık. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir