• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
28 Şubat: Brifingli Yargıya Adalet Uğrayacak Mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasan Sabaz - Doğruhaber

Cumhuriyet Savcısı, 103 sanıklı davada, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 60 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Bu tabii savcının talebi ve sanıyoruz ki, mahkeme heyeti şartları ve “devletin ali menfaatlerini” göz önünde bulundurarak karar verecek.

Her şeye rağmen dönemin “Kudretli paşalarının” yargılanması ve onlar için ceza talebinde bulunulması bile önemlidir.

Bu arada duruşmada kimi sanıkların ısrarla FETÖ kumpasına vurgu yapması da boş değil. Davayı açan savcı Mustafa Bilgili şu anda FETÖ`den tutuklu.

Nitekim davanın en önemli sanıklardan Erol Özkasnak'ın avukatı Ömer Çelikkesen de FETÖ/PDY "çatı davası"nın iddianamesinden bazı bölümleri aktararak, "28 Şubat davasının da FETÖ'nün kumpas davalarından biri olduğu açıktır" iddiasında bulundu.

Evet, FETÖ, 28 Şubat için göstermelik bir dava açtı ve bu arada kendileriyle nasıl bir bağı olduğunu bilmediğimiz kimi isimleri itinayla davanın içinden uzaklaştırdılar.

Mesela Hüseyin Kıvrıkoğlu…

“28 Şubat bin yıl sürecek” diyen Hüseyin Kıvrıkoğlu dava içerisinde hiç suçlanmadı. Hatta insanların zekasıyla alay edercesine, Hüseyin Kıvrıkoğlu, 28 Şubat davasına “tanık” olarak çağırıldı.

Bir de işin “Brifingli yargı” ve “28 Şubat mazlumlarına adalet ne zaman uğrayacak?” meselesi…

Hakkında müebbet istenenlerin içinde Fevzi Türkeri diye önemli bir emekli orgeneral var.

Fevzi Türkeri basına, yargıya ve iş dünyasına verdiği “irtica brifingleri” ile tanınan biri.

Gerek savcı ve hakimleri, gerekse de yüksek yargı mensuplarını toplayıp “Laik devletin şeriat düzeni tehlikesiyle karşı karşıya” olduğu yönünde brifingler veren kişidir Fevzi Türkeri.

Şimdi Fevzi Türkeri için “müebbet hapis cezası” istiyor savcı.

Peki o Fevzi Türkeri`yi ayakta alkışlayan hakim ve savcıların verdiği kararlar ne olacak?

O kararların tümü şaibelidir ve o kararlarda adaletin gölgesi bile söz konusu değildir.

Kamuoyu şimdi savcılığın 28 Şubat davasıyla ilgili bu kararından sonra “28 şubat mağdurları” için de adım atılmasını bekliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir