• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hollanda Televizyonunda Çirkin Program
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Günlerdir Fransa'daki Yahudi Okulu saldırısı üzerinden İslam'a ve Müslümanlara saldıran batı medyası, ifade özgürlüğü bahanesiyle İslam Ümmetinin kutsallarına yaptığı saldırılara bir yenisini ekledi.

 

Daha önce Strasbourg merkezli Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu (ECRI) gibi farklı kuruluşlarca Müslümanların inançlarına karşı yapılan saldırılar hususunda sert bir şekilde uyarılan Hollanda'da, Müslümanları derinden üzen bir televizyon program yayınlandı.

 

Gençlere yönelik yaptığı iğrenç yayınlarla bilinen BNN televizyonunda yayınlanan programda, boks ringine çıkarılan iki kişi (haşa) Allah ve Tanrı olarak lanse edildi. Görüntülerde Tanrı olarak lanse edilen kişinin boynunda haç varken, (haşa) Allah olarak lanse edilen şahsın başında daha çok Arapların taktığı bir örtünün varlığı ve yüzünün silinerek ekrana verilmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Müslümanların Tepkisi Gecikmedi
Edinilen bilgiye göre, programın Hollanda'daki Müslümanların tepkisine neden olduğu ve Cuma namazında birçok camide hutbe konusu olarak bu televizyon kanalının yaptığı edepsizlik işlendi.

 

Den Haag şehrinde bulunan Hicret Camii İmamı Mücahit Kılıç da, Cuma namazında bu konuyu işleyerek programı sert bir dille eleştirdi. Tüm Müslümanları duyarlı olmaya davet eden Kılıç'ın, "Tepkilerimizi e-mail, telefon ve fax yoluyla programı yayınlayan televizyon kanalına göstermeliyiz" dediği belirtildi.

 

Kanala Tepki Göstermek İçin İletişim Adresleri
Mektup adresi: Omroepvereniging BNN
Postbus 646
1200 AP Hilversum

Telefoon: 035-6555333

Fax: 035-6555335
Mail adresi: bnninfo@bnn.nl (Veysel Kutulman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir