• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
"Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu" kapsamında Iraklı iş adamları, Gaziantepli sanayiciler, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayicilerin bir araya geldiği toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var. Amacımız mevcut durumu daha ileri noktalara taşımaktır." dedi.

Gaziantep'in Türkiye'nin ihracatta 5'inci büyük şehri olduğunu belirten Konukoğlu, sanayi ile ilgili her türlü ürünün kolaylıkla temin edilebileceğini söyledi.

Irak ile Türkiye arasında çok köklü bir bağ olduğuna da dikkat çeken Konukoğlu, "Irak ile tarihe dayalı ilişkilerimiz var. Ticari ve sosyal ilişkilerimiz ise çok güçlü bir geçmişe sahiptir. Körfez krizi döneminde Gaziantepli sanayiciler olarak bütün riskleri göze alıp Irak'a ihracata devam ettik." ifadelerini kullandı.

Irak ile ilişkilerde mevcut ticari durumu daha ileri noktalara taşımak için kendileri açısından gerekeni yapmaya hazır olduklarına işaret eden Konukoğlu, Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'nun, iki ülke için yeni işbirliklerinin ortaya çıkması açısından hayırlı olacağını belirtti.

Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldain Mohammed Tawfeq Alsalihi ise kendilerini Gaziantep'te ağırlayan yetkililere teşekkür ederek, "Gaziantep'in yaptığı ihracatta Irak önemli bir paya sahip. Irak, bölgede önemli yatırım adalarından birisi. Gaziantep'teki sektör temsilcilerini bölgemize bekliyoruz. Ev sahipliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Gaziantep OSB Başkanı Deniz Köken de heyete sunum eşliğinde Gaziantep sanayisi ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Iraklı heyet, OSB'deki fabrikaları ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir