• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"BM üyesi 128 ülke onurlarına sahip çıktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi twitter hesabı üzerinden BM Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs kararını geri almasını öngören tasarının ezici bir çoğunlukla kabul edilmesini değerlendirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyesi 128 ülkenin, tarihi bir karar alarak ABD Başkanı Trump'ın aldığı ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını veto ettiğini; diğer bir anlatımla ABD yönetiminin kararını yok saydığını belirtti.

Bozdağ, "BM üyesi 128 ülke bu kararla onurlarına ve bağımsızlıklarına sahip çıktı. Tam egemen ve bağımsız devletler olarak ABD'nin açık tehdidine ve baskısına boyun eğmediğini gösterdi. Güçlünün haklı olmadığını, haklının güçlü olduğunu ilan etti. BM'nin kararlarına bağlı kaldı." dedi.

"Umarım ABD yönetimi, bu dersi anlamıştır"

BM üyesi 128 ülkenin ayrıca haksızlığın, gücün, baskının, tehdidin, kabalığın ve kabadayılığın uluslarası hukukta yeri ve karşılığı olmadığını ve bunların geçersiz olduğunu ABD yönetimine ders olarak öğrettiğini vurgulayan Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Umarım ABD yönetimi, bu dersi anlamıştır. BM'nin bu kararı, Filistinlilerin ve Kudüs'ün yalnız ve sahipsiz olmadığını göstermiştir. BM'nin bu kararı, İslam ülkelerini birleştirdiği gibi BM üyelerini de birleştirmiş; Kudüs'ün sadece Filistinlilerin/Müslümanların değil insanlığın meselesi olduğunun da göstermiştir."

"Türkiye, tarihi kararın öncüsü ve mimarı olmuştur"

Bozdağ, "Türkiye, milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve onuruna yaraşır bir mücadele vermiş ve bu tarihi kararın öncüsü ve mimarı olmuştur. Bu karar, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin ve öncülüğünün başarısıdır. Türkiye'nin gurur kararıdır. Bugün milletimizin ve ülkemizin başarı, onur ve gurur günüdür. Milletimize ve ülkemize bu büyük ve tarihi başarıyı, onuru ve gururu yaşatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümetimize gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir