• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Kudüs`e özgürlük intifadasında 11 şehit, 3300 yaralı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Siyonist işgal güçlerinin Trump`ın Kudüs kararına karşı gösteri ve yürüyüş yapan Filistinlilere saldırması sonucu şimdiye kadar 11 Filistinliyi şehit ettiğini ve 3300`den fazla Filistinlinin de yaralandığını belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Usame En-Neccar yaptığı açıklamada, Amerika Başkanı Trump`ın Kudüs kararından sonra Batı Yaka, Kudüs ve Gazze`de başlayan gösteri ve yürüyüşlere sert müdahale eden işgal güçlerinin 11 kişiyi şehit ettiğini ve 3300`den fazla kişiyi de yaraladığını ifade etti.

En-Neccar açıklamasında yaralılardan 400`ünün gerçek mermilerle yaralandığını, bunlardan 6`sının ise hâlâ yoğun bakımda olduklarını kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı açıklamasında, işgal güçlerini Filistinlilere karşı orantısız güç kullanmak, doğrudan hedef almak, sivil ve savunmasız insanların yanında gazetecileri ve ilk yardım ekiplerini de kasıtlı olarak hedef almakla suçladı.

Açıklamada işgal güçlerinin gösteri yapan savunmasız insanlara yönelik patlayan mermilerle, gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu şehit ve yaralı sayısının arttığına dikkat çekildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir