• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
5 PKK`li teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde bir olmak üzere toplam 5 PKK'linin teslim olduğu bildirildi.

TSK'dan dünkü olaylara ilişkin bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, Bingöl Genç'te yapılan arazi aramasında bir sığınak içerisinde 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 3 el telsizi, 35 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış tüp, 600 pil, 10 uyku tulumu, 2 ton erzak ve muhtelif malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

Batman'ın Sason ilçesinde yapılan arazi aramasında güneş paneli, 6 sırt çantası, 4 uyku tulumu, 40 pil, 50 metre sera naylonu, 100 metre alüminyum folyo, 5 el feneri ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtilen açıklamada, Hakkâri Şemdinli'de ise yapılan arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette 2 el yapımı patlayıcının tespit edilerek imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, sınırın diğer tarafındaki PKK kamplarından kaçan 4 PKK'linin teslim olduğu belirtildi. Bir PKK'linin teslim olduğu bildirilen Hakkâri Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "20 Aralık 2017 günü İlimiz Yüksekova İlçesinde 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan hakkında yakalama kararı bulunan bir bölücü terör örgütü mensubu, kurulan irtibat sonucu görevlilerimizin belirttiği yere gelerek teslim olmuştur. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir