• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
HÜDA PAR heyeti kentin sağlık sorunlarını Diyarbakır İl Sağlık Müdürüne iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar'ı ziyaret ederek kentte yaşanan sağlık sorunlarını ve bununla alakalı olarak vatandaşların beklentilerini iletti.

Karşılıklı görüş alış-verişin yapıldığı ziyarette kentte yaşanan ve adeta kangrenleşen bazı sağlık sorunlarının giderilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette, Diyarbakır'daki mevcut devlet hastanelerinin yetersiz olduğu, bazı hastane binalarının ise çok eski olduğunu dile getiren Tanrıkulu, askeri hastanelere sivilleştirilmesi, binalardaki fiziki elverişsizlik, hijyen sorunu, personel yetersizliğinin doğurduğu mağduriyetler, taşeron firma personellerine fazla mesainin yaptırılması ve kurumlardaki yüzde 50'ye varan yönetici eksiklikleri gibi konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, kentte yaşanan ve birçok mağduriyete neden olan bazı sağlık sorunlarını İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Said Avar'a ilettiklerini söyledi.

Tanrıkulu, "Daha önce esnaflarımızı ziyaret ederken onların yaşamış olduğu sorunları dile getireceğimizi söylemiştik. Bununla ilgili olarak daha önce de birkaç kamu-kurum kuruluşu ziyaret etmiştik. Halkımızın sorunlarını dile getirmiştik. Bugün de, ilimizde yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili olarak vatandaşlarımızın isteklerini ilettik. İl Sağlık Müdürümüz bu konu hakkında yakından ilgilendi ve ilgileneceklerini söylediler." dedi.

"Şehitlik ve Bağcılar semtlerinde birer devlet hastanesi ve semt polikliniği yapılması gerekiyor"

Merkez Yenişehir İlçesine bağlı Şehitlik semti ve Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar semtinde acilen birer devlet hastanesinin yapılması gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu, "Şehitlik ve Bağcılar semtlerine birer devlet hastanesinin ve semt polikliniğinin yapılması gerektiğini, yine bununla birlikte devlet hastanelerinin çok yetersiz olduğunu, insanların eskisi gibi sıralara girdiğiyle alakalı sıkıntıları dile  getirdik. Taşeron işçilerin sorunlarını, fiziki yapıların elverişsizliği ve hijyenik olmadığı gibi sorunları dile getirdik. Bu sorunlarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Said Avar da notlarını alarak bu sorunlarla ilgili olarak yaptığı bir kısım çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Diyarbakır'da şuan ihalesi yapılacak ve yapımı devam eden birkaç tane devlet hastanesinin olduğunu, bunların bitmesiyle birlikte bu sıraya girme gibi kötü manzaraların ortadan kalkacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

"Bölgemizde madde bağımlılığı ciddi bir sorun olarak önümüzde durmaktadır"

Kentte, ciddi bir boyut kazanan madde bağımlılığı konusunda rehabilitenin yanı sıra caydırıcı cezaların verilmesi gerektiği üzerinde duran Tanrıkulu, "Madde bağımlılıklarıyla ilgili olarak ta iki hastanenin yapılacağını söylediler. Bu iki hastane de günümüz koşullarına göre modern bir şekilde yapılacak. Bölgemizde madde bağımlılığı ciddi bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Bununla ilgili sadece hastanelerin yapılması değil, alkol ve madde bağımlılığının önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Bölgemizde birçok gencin madde bağımlılığının pençesine duçar olduğu, bunun bariz örneği ise ilkokul çağına kadar indiğidir. Bununla ilgili biran önce etkili adımların atılması lazımdır." diyerek yetkililere daha hassas olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Son olarak sağlık sorunlarının giderilmesi konusunda atılan bazı adımların hızlandırılarak faaliyete geçmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Tanrıkulu, "Çüngüş ilçemizde bir devlet hastanesinin yapılacağı, Silvan ilçemizde de 150 yatak kapasiteli modern bir hastanenin inşaatının devam ettiğini öğrendik. Diğer ilçelerimizde genel itibarıyla ciddi bir sorun yok. Lakin Diyarbakır merkezde şehir büyüdüğü için şehrin farklı semtlerinde, mahallelerinde devlet hastanelerinin yapılması gerekiyor. Bu konuda da adımlar atılmış, ihaleler yapılmış. Bunlar bittiği zaman inanıyoruz ki sağlık sektöründe Diyarbakır daha güzel bir noktada olacak." şeklinde konuştu. (Hüseyin TEMEL - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir