• DOLAR 32.651
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.56
  • ...
Rektör Durmuş: Tesettür yasağı bulunmamaktadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı açıklamada, son günlerde "Tesettür yasağı" iddialarıyla gündeme gelen üniversitede tesettür ve başörtüsüyle ilgili herhangi bir yasağın olmadığını belirtti.

Tesettür ve başörtüsü ile ilgili bir sorunları olmadığını, yükseköğretim kurumlarının yanı sıra hiçbir kurumda tesettür ile kıyafetle ilgili bir sıkıntı ve yasaklama olmadığını ifade eden Durmuş, kendisinin imzalı resmi belgede, kılık kıyafeti yasaklayıcı hiçbir ibarenin bulunmadığını, sehven yazılan "Yükseköğretim Kurumları Kılık Kıyafet Yönetmeliği" diye bir yönetmeliğin de olmadığını kaydetti.

Açıklamasında dini hassasiyetinin bilinmesi nedeniyle bölgede ve ülkede huzursuzluk çıkarılmak istendiğini savunan Durmuş, "Üniversitemizde tesettürle ilgili en ufak bir kaygı yok, en ufak bir tedirginlik yok, Bunu kamuoyuna duyurmak istiyorum. Kesinlikle gündemimizde böyle bir konu yok. 11 aylık Rektörlüğüm boyunca öğrencilerimizin kıyafetlerinden tutunda yemeğine kadar her türlü desteği sağlıyoruz. Bugüne kadar kılık kıyafet ile ilgili en ufak bir söylemimiz olmamışken, bu günden sonra neden olsun? Çok şükür, öğrencilerimiz arasında hiçbir problem bulunmamaktadır." diye konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir