• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Fatih Cami'sinin Temeli Yeniden Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Hayırsever vatandaşlar tarafından yaklaşık iki ay önce yeniden yapılmak için yıkılan Çıksorut semtinin simgelerinden olan Fatih Camii'nin temeli Şehitkamil belediyesinin düzenlediği törenle yeniden atıldı.

 

Çıksorut bölgesi Yeni Mahalle Arif Nihat Asya Lisesi Karşısına yapılacak olan Fatih Camii temel atma törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü'nün yanı sıra Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törenin açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Fatih Camii'nin mevcut halinin Çıksorut bölgesi sakinlerine yeterli gelmediğini vurgulayarak; "Değerli semt sakinleriyle bir karar aldık. Fiziki şartlar bakımından yetersiz olan Fatih Camimizin yeniden yapılanması için harekete geçtik. Yıkılmasında olduğu gibi projelendirmesinde de Belediyemizin mimar ve mühendis ekibi yer aldı. Fatih Camisi kilit bir noktada bulunuyor, böyle bir camii Çıksorut semtine çok yakışacak. Bin kişiye ibadet imkanı sağlayacak olan bu cami sayesinde vatandaşlarımız rahatlıkla ibadetlerini yapabilecekler. Başta hayırsever vatandaşımız Mehmet Kahraman olmak üzere caminin yapımında emeği geçecek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Fatih Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir