• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
Genç Düşünce Topluluğu`ndan Göktaş Hoca`ya yönelik saldırıya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş'ın katılımıyla Erzurum Atatürk Üniversitesinde düzenlenen "Modernizm ve İslam" konulu konferansın, kendilerini "ülkücü" olarak tanıtan bir grup tarafından basılması ve katılımcıların darp edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Genç Düşünce Topluluğu adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Doğu,  faşist saldırıyı kınarken, Yazar ve Âlim Mehmet Göktaş Hoca'nın yanında olduklarını açıkladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde faaliyet yürüten Hür Nida Gençlik Kulübü'nün "Modernizm ve İslam Gençliği" konferansının, kendilerini ülkücü olarak tanıtan fakat hiç bir ilke tanımayan bir grup faşist tarafından basıldığını hatırlatan Doğu, Gazeteci-Yazar Mehmet Göktaş'ın konuşma yaptığı sırada yapılan saldırıda, aralarında bayan öğrencilerin de bulunduğu üniversiteli öğrencilerin darp edildiğini hatırlattı.

Doğu, "Saldırıya ilişkin Yazar Mehmet Göktaş'ın basına verdiği bilgilere ve basına yansıyan görüntülere göre polisin ve güvenlik görevlilerinin tüm olup bitenleri izlemekle yetindiği görülmektedir. Güvenlik güçlerinin ve üniversite yetkililerinin gözleri önünde öğrencileri darp edip salonu boşaltmaları yönünde tehditler savuran bu faşist grup, adeta 'Bu çöplüğün horozu biziz demişlerdir.' Ayrıca Hür Nida Gençlik Kulübü'nün sonraki günlerde yaptıkları açıklamada; Erzurum Atatürk Üniversitesi yetkililerinin ve güvenlik güçlerinin etkinliğe sadece İlahiyat Fakültesi öğrencilerini aldıkları ve Hür Nida Gençlik Kulübü üyelerinin içeride bu faşist gruba karşı yalnız bırakıldıkları anlaşılmaktadır. Güvenlik güçleri ve üniversite yetkilileri içeride yapılan bu saldırıya önceden zemin hazırlamış ve olay esnasında da sadece seyirci kalmışlardır." dedi.

"Kendilerini ülkücü diye lanse eden bu faşist grup neyin ırkçılığını yapmaktadır." diye soran Doğu, "Kürt milliyetçiliği yaptığı iddiasında bulundukları Mehmet Göktaş Hoca, Kayserili bir Türk'tür. Başkaları tarafından dolduruşa getirildikleri her hallerinden belli olan mafya dizisi kaçkını bu grup hakkında ivedilikle soruşturma açılmalı ve sorumlular derhal cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

Sosyal medya hesaplarında olayı körükleyerek halkı kin ve nefrete sevk eden paylaşımları yapan hesapların kapatılmasını isteyen Doğu, sosyal medyanın bu tür hareketlerin teorik olarak başladığı nokta olduğuna dikkat çekti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu olarak faşistçe saldırıyı kınadıklarını açıklayan Doğu, "Saldırıya uğrayan başta Mehmet Göktaş Hoca'ya ve öğrenci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ayrıca sonuna kadar yanlarında olduğumuzu haykırıyoruz." dedi.

Batman Üniversitesi'ndeki tesettür yasağına değinerek rektörü istifaya çağıran Doğu, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde Batman Üniversitesi'nde yaşanan tesettür skandalı nedeniyle Batman Üniversitesi Rektörünü kınıyor ve istifaya davet ediyoruz. Kendilerini hala 28 Şubat'ın soğuğunda ve karanlığında hisseden bu zihniyet, bilsin ki artık İslam güneşi doğmuştur." (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir