• DOLAR 32.373
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Bursa dünyanın en yaşanabilir 21'inci şehri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan araştırmalara göre, dünyanın yaşanılabilir ilk 100 şehri arasına Türkiye'den yalnızca bir şehir girebildi.

Interpress'in dünya genelinde binlerce kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl "Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler" listesi oluşturan Numbeo tarafından yapılan araştırmadan derlediği bilgilere göre, Türkiye'den ilk 100 arasına giren tek şehrin Bursa olduğu belirlendi.

Dünyanın birçok ülkesinden önemli şehirler listede yer alırken, 2015 yılından bu yana listeye giren Bursa bu yıl 21'inci sırada yer aldı. Listede yer alan İzmir'in 106, İstanbul'un ise 143'üncü sırada olduğu görüldü.

Medyaya konu ile ilgili yılbaşından bu yana 4 bin 769 haber yansırken, yaşam masrafları, konut göstergeleri, sağlık hizmetleri, trafik, suç oranı ve kirlilik gibi unsurların endekslenmesiyle oluşturulan listenin ilk sırasında ise Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'un yer aldığı belirlendi. 2'nci Avustralya'nın Canberra şehri olurken, 3'üncü sırayı ise ABD'den Raleigh aldı. Listede Hollanda'dan Eindhoven 4'üncü, Birleşik Krallık'tan Edinburgh da 5'inci sırada yer alan diğer şehirler olarak öne çıktı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir