• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Binlerce asker zehirlenmişti! Firma hakkında karar çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, haziran ayında yaşanan asker zehirlenmeleri ile ilgili olarak, yemek şirketi Rota A.Ş. hakkında soruşturma başlatılmış ve yemek şirketinin yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi hakkında işlem yapılmıştı.

Şirkete kamu ihalelerinden men cezası verildiği öğrenildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

MALİYE BAKANLIĞI'NA YEMEK HİZMETİ VERDİĞİ DÖNEMDE DE ZEHİRLENME YAŞANMIŞTI

AA'nın aktardığına göre, 2016 yılında Maliye Bakanlığı'na yemek hizmeti verdiği dönemde zehirlenme vakasının yaşandığı Rota firmasıyla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan resmi ihalelerden men edilmesi kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu kararın Kamu İhale Kanunu gereğince tüm kamu kurumlarını kapsadığını bildirdi.

"HİÇBİR KURUMDA İHALEYE GİREMEYECEK"

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Bakan Ağbal, "Rota firmasıyla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan yasaklama kararı bütün kamu kurumlarında yasaklama anlamına geliyor. Dolayısıyla hiçbir kurumda yasak çerçevesinde ihaleye giremeyecek." bilgisini paylaştı.

Bakanlık olarak yeni bir firma ile aynı işe ilişkin yeni bir hizmet sözleşmesi imzaladıklarını duyuran Ağbal, yeni şirketle önceki şirket arasındaki hiçbir hukuki bağlantı bulunmadığını da belirtti.

Manisa'da yaşanan zehirlenme olaylarında, er Hüsnü Özel şehit olmuş, 1000'in üzerinde asker zehirlenme şikayeti ile hastanelerde tedavi görmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir