• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Batman'da Bin 500 Fidan Dikimi Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Orman İşletme Müdürlüğü ve özel bir firmanın girişimiyle, "21 Mart Dünya Ormancılık Haftası" nedeniyle Beşiri yolu üzeri eski termik santralın bulunduğu Ferpa bahçesinde bin 500 meyve ağacı dikildi.

Fidan dikme programına Batman Valisi Ahmet Turhan, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Orman İşletme Müdürü Ayhan Ziro, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Batman Valisi Ahmet Turhan, kurum müdürleri ve öğrenciler fidanları tek tek diktiler.

Ağaç dikme töreninde bilgi veren Batman Orman İşletme Müdürü Ayhan Ziro, "21 Mart Dünya Ormancılık Haftası" nedeniyle bu çalışmayı başlattıklarını belirterek, "Amacımız Batman ve çevresini yemyeşil bir alana çevirmektir. Batman'ın yeşillik yönünden eksikleri çoktur" dedi.

Daha sonra söz alan Vali Ahmet Turhan, Batman'ın ağaçlandırma yönünden çok eksikleri olduğunu vurgulayarak, "Şu anda Batmanlarının dinlenebileceği bir yerin olmaması büyük bir eksikliktir. Biz valilik olarak Batman'ı yeşillendirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ağaç dikimine katılanlar vatandaşlar ve öğrenciler, kendilerinin de bir dikili ağaçları olsun diye bu ağaçları diktiklerini ve bundan sonra Batman'ın etrafını yeşillendirmeye devam edeceklerini söylediler. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir