• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
Umut Kervanı husumetli aileleri barıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da Oğuz ailesi ile Fırat aileleri arasındaki husumet, Umut Kervanı Vakfın Uzlaşı Komisyonunun araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Batman'ın Sason ilçesinden Oğuz ailesi ve Van'ın Başkale ilçesinden Fırat aileleri arasında meydana gelen husumetin sona erdirilmesi için Umut Kervanı Vakfı Genel Merkezi'nde barış yemeği düzenlendi.

Barış yemeğine Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Uzlaşı Komisyonu Başkanı Cemal Çınar ve Uzlaşı Komisyonu Başkan Yardımcısı Abdulbari Çelik ile her iki ailenin ileri gelenleri ve aile fertleri katıldı.

Cemaatle kılınan öğle namazının ardından sonra Abdulbari Çelik, Kur'an-ı Kerim tilavet etti.

Ardından konuşan Cemal Çınar, birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi kavramların önemine değindi, sulh ve barışın daimi olması için dua okudu.

Vakfın Genel Başkanı Yeşilmen, başta her iki ailenin ileri gelenlerin olmak üzere barış yemeğine katılan tüm aile fertlerine ve uzlaşı komisyonu üyelerine teşekkür etti.

Her iki aile fertleri daha sonra Kur'an Kerim mushafını öperek birbirleriyle musahafalaştılar. Yenilen barış yemeğinin ardından uzlaştırma programı sona erdi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir