• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Öğrencilere `tıbb-ı nebevi` anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesinde "Tıbb-ı Nebevi" isimli program gerçekleştirildi.

Fakültenin konferans salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını DÜ İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Davut Işıkdoğan yaptı.

Akademik alanda "tıbb-ı nebevi" konusunda araştırma yapanların, bunu halka anlatmakta zorluklar yaşadıklarını belirten Işıkdoğan, farklı branşlarda çalışanların bazen ilahiyatçılardan daha cevval olabildiklerini söyledi.

Işıkdoğan, "Yani ilahiyatla ilgili alanlarda bizim okuduklarımız, çok içinde olduğumuz için zaman zaman bize bazen ülfet, gözümüze bir perde gibi çekiliyor. Kendi içinde bulunduğumuz alanı sadece uğraşılan bir bilim, bir ilim alanı olarak görüyoruz. İçindeki hikmetleri bazen görmezden geliyoruz. Çünkü bize modern bilimin sunmuş olduğu pragmatist bir anlayış var ve bu, sebep sonuç ilişkisi içerisinde birtakım şeyleri ele almazı gerektiriyor veya kendimizi buna mecbur hissediyoruz. Hâlbuki kendi metodolojimizi bizim kullanmamız gerekiyor. Bizim içeride kullanmadığımız metodolojiyi bazen dışarıda akademik demediğimiz, alaylı dediğimiz ama yeri geldiğinde bizden daha fazla başkaları üzerinde tesir uyandıran insanlar ele alırlar." dedi.

İlahiyatçıların, söz konusu boşluğu doldurmaya çalışmaları gerektiğini vurgulayan Işıkdoğan, "Tıbb-ı nebeviyi makalelerde bazen görüyoruz. Hatta makalelerinde bunları ifade eden, bir şekilde akademik olarak araştıran bazı arkadaşlara bunlar için bir sempozyum veya program çerçevesinde sunumlayalım dediğimiz zaman bunu halkın seviyesine indirgeyerek anlatma noktasında problem yaşamaktalar. Bu noktada, ilahiyatçıların boş bıraktığı alanı doldurma noktasında gerçekten güzel bir program olacak." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından program, Dr. Selcan Uçar'ın sunumuyla devam etti. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir