• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
"İşsizlikle Mücadele Eylem Planı" toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesinde işsizliği azaltmak ve verimli istihdamı geliştirmek amacıyla "İşsizlikle Mücadele Eylem Planı" toplantısı gerçekleştirildi.

Kozluk Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Kaymakam Osman Bilici Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, ilçe kurum amirleri, işverenler, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

40 temsilcinin katıldığı toplantıda İŞ-KUR İl Müdürü Besim Eviz, 'İşsizlik ile Mücadele Eylem Planı' ile ilgili sunum yaptı. Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda özel sektör temsilcileri, işsizlik ile mücadele için, devletten beklentilerini ve karşılaştıkları sorunları dile getirdiler.

Burada girişimcilere bir konuşma yapan Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, ilçede işsizlik oranını minimum seviyeye düşürmek için özel sektör girişimcilerine devlet olarak her türlü desteği vereceklerini taahhüt etti.

Bilici, "Kozluk ilçemiz, ekonomik ve sosyal realiteleri açısından önemli bir konuma sahiptir. İlçemizin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için hem devlet olarak hem de özel sektör olarak atacağımız her adım, ilçemizi daha önemli bir yere taşıyacaktır. İlçemizde, işsizlik oranını minimum seviyeye düşürmek, ilçemizi cazibe merkezi haline getirmek ve ekonomik yönden kalkındırmak için özel sektör girişimcilerimizin ilçemizde yatırım yapmaları noktasında devlet olarak her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz." dedi.

"Yatırım konusunda girişimcilerimize önemli görevler düşüyor"

Girişimcilerin özellikle üretime yönelik yatırım yapmaları ve bu teşvikleri iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Bilici, "Devletimizin Teşvik Sistemi-Yatırımlarda Devlet Yardımları kapsamında ilimizin de içinde yer aldığı 6'ncı Bölgede yatırım yapacak girişimcilerin yapacakları yatırımlar için 'Yer Tahsisi, Kredi Desteği, Gümrük Vergisi Muafiyet, KDV İstisnası, Vergi İndirimi, İşçi Sigorta Primi Desteği vs.' teşvikleri çok önemli. Girişimcilerimiz, özellikle üretime yönelik yatırım yapmaları ve bu teşvikleri iyi değerlendirmeleri gerekir. Yatırım konusunda girişimcilerimize de önemli görevler düşüyor. Cesaretli olmaları, iyi bir fizibilite etüdünü yapmaları ve tüketimden çok üretime yönelik yatırım yapmaları gerekir." ifadelerini kullandı. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir