• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Bakan Özhaseki Kur`an kursu temel atma törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Silopi'nin Dicle Mahallesi'nde yapılan Şemsi Sivasi Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun temel atma törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Temel atma töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Bakan Özhaseki, çukur olaylarının yaşandığı bölgelere ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.

Şu ana kadar 14 ilde bin 179 tesis inşa ettiklerini ifade eden Özhaseki, "Bir taraftan alt ve üstyapı çalışmalarını yaparken, diğer taraftan da kardeşliği tesis edecek projeler hazırlıyoruz. Bugün için Hakkari'den başlayarak Şırnak, Urfa'ya, Van'a kadar uzandığımız bu üçgen içerisinde nerede Kur'an kursu yapılacak, nerede cami yapılacak, nerede gençlik merkezi yapılacak, nerede kadınlar yaşam merkezi, engelliler merkezi yapılacak, hepsi belli. Bunları aylarca düşünerek çıkardık. Özellikle Sayın Başbakanımız bu konuda bir başbakan yardımcımızı görevlendirdi. Fikri Işık bu konuda görevlidir. Bir taraftan evler yapacağız, altyapı yapacağız ama bir taraftan da bir an önce söylediğimiz gibi gönül dünyamızı inşa edecek, hepimizin birbirimize karşı daha merhametli, daha saygılı, daha sevecen hale getirecek temellerini atmış olacağız. Burada yapmış olduğumuz tesis İnşallah bunların ilki olur." diye konuştu.

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Baykan'ın okuduğu duanın ardından temel atma törenine geçildi.

Bakan Özhaseki, daha sonra, Başak Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti.

Bakan Özhaseki'ye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, Sivas Müftüsü Recep Şükrü Baykan, Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Bilen eşlik etti. (Ahmet Uçar- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir