• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Hamas: ABD`nin BM`yi tehdit etmesi siyasi terördür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada bütün devletlere çağrıda bulunarak ABD Başkanı Donald Trump`ın kararına karşı durmalarını istedi.

Amerika`nın BM büyükelçisi Nikki Haley yaptığı açıklamada kararın geri çekilmesi yönünde oy kullanacak olan ülkeleri uyararak, Washington`un Kudüs`le ilgili kararına karşı oy kullanan ülkelerin isimlerini ABD Başkanı Trump`a verme tehdidinde bulundu.

BM`nin Perşembe günü Kudüs`ü işgalci İsrail`in başkenti kabul eden Amerika`nın kınanmasını öngören bir karar tasarısını görüşmesi bekleniyor.

Karara olumlu yönde oy vermesi beklenen ülkelere yazılı mesaj gönderen ABD`nin BM büyükelçisi Haley, Başkan Trump`ın bu oylamayı yakından takip ettiğini ve kendisinden lehte oy kullanacak ülkelerin isimlerini bildirmesini talep ettiğini ifade etti.

Haley sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada ise “Birleşmiş Milletler oylamaya katılacak 193 ülkenin isimlerini teker teker kaydedeceğiz” dedi.

Geçen Pazartesi günü yapılan oylamada Amerika`nın kararı veto etmesinden sonra Türkiye ve Yemen, İİT ve Arap Birliği adına Birleşmiş Milletler`i olağanüstü toplantıya davet ettiler.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir